"Bir öğretmenin, velilerle telefon görüşmesi bile örgüt suçu gibi gösterilmiş"


Konya'da aralarında polis, işadamı ve avukatlara yönelik açılan örgüt davasında tutuksuz yargılanan eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, hakkındaki iddialara cevap verdi. Taştekin, Konya KOM Şubesi'nin bugüne kadar 'Silahlı Terör Örgütü' olarak hiçbir soruşturma yürütmediğine dikkat çekip, "Göz doktoruna kalp ameliyatı yaptıramazsınız. O yüzden dosya daha 3. gününde dökülmeye başladı. Gördük ki, bir öğretmenin, öğrenci velileriyle telefon görüşmesi yapması bile örgüt suçu gibi gösterilmiş ve bu öğretmenin 5 ay hapis yatmasına neden olmuştur." dedi.

Konya'da Okyanus Şirketler Grubuna 2008 yılında yapılan operasyonlarda gözaltına alınıp yolsuzluk, rüşvet ve çeteden yargılanıp 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'un 'bana kumpas kuruldu' şikayeti üzerine dava açılmıştı. Polis, işadamları ve avukatlara yönelik açılan davanın duruşmasına bugün Konya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

'YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKAN İFADE, İDDİANAMEYE KONULDU'

Davada tutuksuz yargılanan Bingöl Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen davada savunmasını yaptı. Konya'da Asayiş Şube Müdürü olarak görev yaptığı döneme ilişkin, o dönemde Doğan Haber Ajansı muhabiri olarak görev yapan Kerem Pulgat'ın iddialarını cevaplayan Taştekin şunları söyledi: "Kerem Pulgat, dönemin İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun benim evimde 'örgüt toplantısı' yaptığımız iddiasında bulunuyor. Bu bilgiyi de gazeteci Aliye Çetinkaya'dan aldığını söylüyor. Ancak Aliye Çetinkaya ise Kerem Pulgat'a böyle bir şey söylemediğini ifade ediyor. Çetinkaya'nın bunu yalanlamasına rağmen, savcı iddianameye lehimize olan bu belgeyi koymuyor. Yalanlanan ifadeyi iddianamede delil olarak sunuyor. Kaldı ki, Kerem Pulgat, Asayiş Şube Müdürlüğü hakkında yaptığı bir haber nedeniyle hapis cezası almış bir kişidir."

'SAVCI NEDEN BAZ İSTASYONU KAYITLARINA BAKMAMIŞ?'

Taştekin, savcının iddianamede hazırlarken bir çok HTS kaydına başvurduğunu, ancak evinde örgüt toplantısı yaptığına ilişkin telefon baz istasyonu kayıtlarına yer vermediğini vurgulayarak, "Çünkü bu iddia yalan. Salih Tuzcu, bu güne kadar bir kez dahi olsun benim evime gelmemiştir. Ben, Konya'da 8 yıl görev yaptım ve hep aynı lojmanda kaldım. İl Emniyet Müdürü benim evime gelse, lojmandaki bütün komşular bunu bilirdi. Dosyada imzası bulunan şube müdürleri de benim komşum, onlara sorabilirlerdi." dedi.

'EKİBİMİN BAŞINDA DURMAM SUÇ MU?'

İddianamede, gazeteci Uğur Özteke'nin iddialarına da yer verildiğini hatırlatan Taştekin şunları söyledi: "Uğur Özteke'nin, dosyada benimle ilgili beyanı var. Okyanus operasyonunda göz altına alınıp KOM Şube'de ifadesi esnada benim de yanında bulunduğumu ve kendisine 'Korkma birşey olmaz' dediğimi ileri sürüyor. Ben Özteke'nin ifadesinde yanında bulunmadım. Bunu ispatlamak çok kolay. Oradaki ifadeyi alan 2 polis memuru vardır. O polislere sorulabilirdi. KOM, yaptığı bazı operasyonlarda benim müdürü olduğum Asayiş Şube'den destek alır. Ben ekiplerimi denetlemek için orada bulunacağım tabi ki. Operasyon varken pavyonda olacak değilim ya, tabi ki ekiplerimi denetlemeye gideceğim. Bu suç mu?"

'ÖZTEKE'NİN 'BALLI MUZ' YEMEK İDDİASI YALANDIR'

Taştekin, gazeteci Özteke'nin, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde organize edilen bir yemekten bahsettiğini hatırlatarak, "Uğur Özteke, yine benim organizasyonumla Salih Tuzcu'nun da katıldığı ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen bir yemekten bahsediyor. Özteke, orada yediği 'ballı muzu' unutamadığını söylüyor ve Salih Tuzcu'nun kendisine bazı telkinlerde bulunduğunu iddia ediyor. Asayiş Şube Müdürlüğü, apartmandan çevrilmiş bir binadır. O binada öyle 7-8 kişinin bir arada yemek yiyeceği oda bile yoktur. Bu da külliyen yalandır ve ispat edebilirim. Savcı, Uğur Özteke, Salih Müdür ve benim bir arada bulunduğum telefon baz istasyonu kayıtlarına bakıp bir araya gelmiş miyiz diye neden bakmadı? Çünkü bunun da yalan olduğunu biliyor."

'KONYA VALİLİĞİ, IŞİD VE PKK OPERASYONLARI İÇİN AÇIKLAMA YAPTI MI?'

Yapılan operasyonda gözaltıların gerçekleştiği gün, Konya Valiliği'nin internet sitesinden bir açıklama yaptığını hatırlatan Ercan Taştekin şöyle devam etti: "Konya Valiliği, 'En büyük paralel davası Konya'da açıldı' şeklinde bir açıklama yaptı. Konya'da bugün IŞİD operasyonu oldu, Valilik açıklama yaptı mı? 22 Mayıs'tan buyana Konya'da 3-4 tane PKK ve IŞİD operasyonu yapıldı. Valilik hangisi için açıklama yaptı? Niye valilik bir açıklama yapmıyor? Çünkü bir yere selam çakma amacı var. Çünkü çakma bir paralel dosyasıyla karşı karşıyayız. Bu, bürokrasinin politizasyonudur."

'GÖZ DOKTORUNA KALP AMELİYATI YAPTIRILMAZ'

Konya Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü'nün, tarihinde bugüne kadar 'silahlı terör örgütü' soruşturmasına bakmadığına değinen Taştekin şunları söyledi: "Niçin bu soruşturma Terör Şube Müdürlüğü yürütmedi de KOM Şube'de yürütüldü? Konya KOM Şube, bu dosya haricinde bugüne kadar 'silahlı terör örgütü' dosyası hiç yapmadı, yapamaz da. Çünkü göz doktoruna kalp ameliyatı yaptıramazsınız. O yüzden dosya daha 3. gününde dökülmeye başladı. Gördük ki, bir öğretmenin, öğrencilerinin velileriyle telefon görüşmesi yapması bile örgüt suçu gibi gösterilmiş ve bu öğretmenin 5 ay hapis yatmasına neden olmuştur. İddianamede benimle ilgili iddiaların hepsi yalandır. Ben silahlı terör örgütü üyesi değilim. Dosyaya baktığımda bununla ilgili bir delil görmüyorum." CİHAN
<< Önceki Haber "Bir öğretmenin, velilerle telefon görüşmesi bile örgüt... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER