Birleşik Kamu-İş'ten Cerattepe için Orman Bakanlığı önüne siyah çelenk

Birleşik Kamu-İş'ten Cerattepe için Orman Bakanlığı önüne siyah çelenk

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), Artvin'in Cerattepe bölgesinde maden çıkarımı nedeniyle doğal güzelliklerin yok olacağı iddiasıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na tepki gösterdi, Bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı.

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde Artvin Cerattepe'de yaşanan olaylara tepki gösterdi. Konfederasyon, bakanlık önünde Artvin halkını desteklediklerini belirterek slogan attı. Daha sonrasında Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, basın açıklaması yaptı. Yağmaya, talana karşı direnen Artvin halkının yanında olduklarını kaydeden Kütük, Cengiz Holding tarafından Artvin'in Cerattepe bölgesinde çıkarılmak istenen ve doğa katliamına neden olacak maden çıkarma girişimine karşı gece-gündüz direnen Artvin halkını selamladı.

Su, toprak ve orman gibi varlıkların üzerinde kişisel mülkiyet kurulamayacağını dile getiren Kütük, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "AKP iktidarının ülkeyi uluslararası sermayenin ve onların yerli işbirlikçilerinin açık bir pazarına dönüştürdüğü, her şeyi alınıp satılabilen bir meta aracı olarak gördüğü anlayış tarafından pervasızca yağmalanmaktadır. Sermayenin doğayı, yaşamı, insanı, hayvanı, canlıyı ve tüm değerleri yok etme pahasına acımasızca sömürü hırsının en son örneği Artvin Cerattepe'de yaşanmaktadır. Bu yağmacı zenginleşmeyi doğanın dengelerinin ve halkın refahı üzerinde gören anlayış 'Artvin'in üstü altından daha değerlidir' diyerek onurlu mücadeleyi veren Artvin halkının yıkılmaz direncine toslamıştır."

Konuşma sonrasında Birleşik Kamu-İş üyeleri, Artvin'de Cerattepe bölgesinde yaşanan olaylara tepki göstererek Orman ve Su İşleri Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Birleşik Kamu-İş'ten Cerattepe için Orman Bakanlığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER