"Birliği, beraberliği zayıflatmaya çalışanlara bu topraklarda size ekmek yok"



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, "Biz bu topraklarda bin yıldır beraberiz. Kardeşiz. Biz birlikte Türkiyeyiz. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Romanıyla 72 milletiyle hep biriz hep beraberiz. Türkiye'nin kardeşliğini bozmaya çalışanlar, birliğini beraberliğini zayıflatmaya çalışanlar, bu topraklarda size ekmek yok." dedi.

Binali Yıldırım, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Erzincan'a geldi. Havayolu ile Erzincan'a gelen Yıldırım, havalimanında AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, AK Parti Erzincan milletvekili adayı Sebahattin Karakelle, AK Parti Erzincan milletvekili adayı Serkan Bayram, partililer ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Havalimanında kendisini karşılamaya gelenlere hitaben yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren Binali Yıldırım; "Bize gösterdiğiniz bu sevgi, bize gösterdiğiniz bu güven devam ettikçe, ant olsun ki ülkemiz için can Erzincanımız için var gücümüzle aşkla heyecanla, ilk günkü gibi çalışmaya devam edeceğiz. Memleketimiz zor günlerden geçiyor. Ülkemizin birliğine kardeşliğine, beraberliğine kast eden bazı mihraplar çevreler ne yazık ki boş durmuyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birliğini, dirliğini bozabilirler mi? Kardeşliğimize zarar verebilirler mi? Elbette veremezler. Çünkü biz buralarda etle tırnak gibiyiz. Biz bu topraklarda bin yıldır beraberiz. Kardeşiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Romanıyla 72 milletiyle hep biriz hep beraberiz kardeşlerim. Onun için Türkiye'nin kardeşliğini bozmaya çalışanlar, birliğini beraberliğini zayıflatmaya çalışanlar, bu topraklarda size ekmek yok. Bu topraklarda size umut yok. Boşuna hayallerle uğraşmayın. Siz kendinizi Kürtlerin dertleriyle uğraşacak diye burada yaptığınız nedir. Kürtleri öldürüyorsunuz. Türkleri öldürüyorsunuz. Kimin için çalışıyorsunuz. Dış güçler, dış güçler. Kürt kardeşlerimde, Türk kardeşlerim de bu bayrağın altında bağımsız Türkiye için hayatını veren ecdadımızın bize bıraktığı bu toprakları gelecek kuşaklara, gelecek nesillere bir karışını bile zayi etmeden teslim etmek bizim görevimizdir. Bunu herkes bilmeli, bütün dünya Türk'ün, Kürt'ün kardeşliğinin ne demek olduğunu da bilmiyorsa öğrenmelidir" diye konuştu.

Binali Yıldırım, havalimanında yaptığı konuşmanın ardından Erzincan Belediyesi tarafından ismi verilen bulvarın açılışına katıldı. Bulvar açılışında Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Binali Yıldırım'a bulvar hakkında bilgiler verdikten sonra, yapımı tamamlanan bulvarın ve Erzincan Belediyesi araç parkına katılan yeni araçların açılışını yaptı. Yıldırım, açılıştan sonra Erzincan'da esnafı ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber "Birliği, beraberliği zayıflatmaya çalışanlara bu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER