Bitkilerin faydalarıyla ilgili haberler, bitkisel tedaviye ilgiyi arttırıyor


Kayseri'de 36 yıllık aktar Abdülkadir Özselamoğlu, bitki uzmanlarının televizyonlarda yaptıkları programların, insanların bitkisel tedaviye yönlenmesinde etkili olduğunu söyledi.

"Allah hiçbir bitkiyi şifasız yaratmamıştır." diyen Aktar Abdülkadir Özselamoğlu, bitki uzmanlarının televizyon ve gazetelerde çıkan haberleri nedeniyle tüketicilerin bilinçlendiğini vurguladı. Özselamoğlu, şunları kaydetti: "Bitki ve baharat hakkında araştırma yapan ve televizyonlarda konuşan hocalar sayesinde insanlar bilgilendi. Bu yüzden müşteri aktariyelere bilinçli olarak geliyor. Diyor ki 'karaciğer rahatsızlığı için hindibağ yaprağı var mı?' Biz de onu anlatmak yerine daha rahat satıyoruz. Zaten bizler, şu şuna bu buna faydalı deme yetkimiz yok. Çünkü bitkisel ürünler üzerine ihtisas yapmadık."

Baharat ve aktariye sektörünün güvene dayalı bir iş kolu haline geldiğini belirten Özselamoğlu, "Yurtdışında yetişen bir bitki yerine dağlardan topladığı bir yaprağı getirip satanlar olabilir. Mesela gül yağının kilosu 20 bin lirayken, gül yağı diye 1 liraya esans satanlar var. Ucuz mal, ancak senin erken ölümüne sebep olur. Kişiler kendi paralarıyla aldatılıyorlar." diye uyardı. CİHAN
<< Önceki Haber Bitkilerin faydalarıyla ilgili haberler, bitkisel tedaviye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER