Bitlis ve ilçelerinde eğitime kar engeli


Bitlis merkez ve bağlı köyler ile Hizan, Mutki, Güroymak ilçelerindeki okulların yanı sıra Tatvan'daki taşımalı öğrenciler için okullar, kar nedeniyle pazartesi günü tatil edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda, olumsuz hava koşulları nedeniyle 04.01/.016 Pazartesi günü Bitlis il merkezi ve bağlı köylerde tüm okullarda eğitime ara verilmiştir. Kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla pazartesi günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerle ilgili kararlar kaymakamlıklarımızca alınacaktır." denildi.

Hizan Kaymakamlığı, "Yoğun kar yağışı sonrasında ilçemiz genelindeki köy yolları ulaşıma kapanmış olup yol açma çalışmaları devam etmektedir. Ulaşımda yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için her kademedeki bütün eğitim kurumlarında 04.01.2016 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca aynı tarihte hamile ve engelli memurlar 1 gün idari izinli sayılmıştır." açıklaması yaptı.

Mutki Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Mutki ilçe merkezi ve köylerinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, öğrencilerin sağlık ve ulaşım imkanları göz önünde bulundurularak tüm ilçe genelinde okullar pazartesi için bir gün tatil edildi." denildi.

Güroymak Kaymakamlığı, "Hava şartları muhalefetinden dolayı Güroymak merkez ve köylerdeki tüm okullarımız yarın 04.01.2016 Pazartesi 1 gün tatil edilmiştir." açıklaması yaptı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada ise "Elverişsiz hava şartları nedeniyle ilçemizdeki taşımalı öğrencilere yönelik 1 günlük (4 Ocak 2016 Pazartesi) tatil kararı alınmıştır. Diğer eğitim kurumlarında ise eğitim öğretim devam edecektir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis ve ilçelerinde eğitime kar engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER