BM: Mülteciler günah keçisi yapılmasın


BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Melissa Fleming, Paris'teki saldırıların ardından mültecilerin günah keçisi yapılmamasını istedi.

Saldırının ardından bazı ülkelerin göçmen kabulü ile ilgili taahhütlerinden vazgeçmesi ve yeni duvar ve çitler örmelerinden duyduğu endişeyi dile getiren Fleming, mültecilerin şeytan gibi gösterilmesinin de yabancı düşmanlığına yol açacağı uyarısında bulundu. Avrupa'nın karşı karşıya olduğu güvenlik problemlerinin çok karmaşık olduğunu dile getiren sözcü, "Mülteciler, Paris saldırılarının yeni kurbanları olmamalı." dedi.

"IŞİD'DEN EN ÇOK MÜSLÜMANLAR ZARAR GÖRÜYOR"

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville ise mültecilere karşı ayrılık yapılmasının IŞİD'in ekmeğine yağ süreceğini vurguladı. IŞİD'den en çok zarar görenlerin Müslümanlar olduğuna dikkat çeken Colville, "Binlerce Müslüman IŞİD tarafından boğazlandı, kafaları kesildi, işkenceye uğradı, beyinleri yıkandı ve terörize edildi. Şimdi onları toptan dışlamak, suistimal etmek, suçlamak ve şeytanlaştırmak kesinlikle budalalık." şeklinde konuştu.

Rupert Colville, göçmen karşıtı politikacılar ve yorumcuların Paris olaylarını zaten var olan gündemlerini dayatmak için kullanmasının da mide bulandırıcı olduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber BM: Mülteciler günah keçisi yapılmasın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER