BM Sözcüsü: Vurulan hastanelerin olduğu bölgede Rus ve Suriye uçakları aktif


BM İnsan Hakları Komisyonu SözcüRupert Colville, Suriye'nin Halep ve İdlib vilayetlerinde dün en az dört hastane ve bir okulun vurulduğunu söyledi. Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen sözcü, sağlık merkezlerine yönelik devam eden iğrenç saldırıların büyü endişe kaynağı olduğunu ifade etti.

Saldırının kimler tarafından düzenlendiği konusunda araştırmalar yapılacağını ifade eden Rupert Colville, "Birilerine suçlayamam ama bölgede Rus ve Suriye uçakları aktif. Havadan bomba bırakan ve füze atan kimse daha özenli olmalarını istiyoruz. Çünkü sivillere yönelik saldırılar astronomik sayıda. Bu da kesinlikle zalimce." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Fadela Chaib ise Suriye'de kamu hastanelerinin yüzde 60'ının, sağlık ocaklarının ise yüzde 49'unun ya kısmi olarak hizmet verdiğini ya da tamamen kapandığını ifade etti.

BM Çocuklara Yardım Fonu Sözcüsü Christophe Boulierac ise Suriye'de geçtiğimiz yıl 42 okula saldırı düzenlendiğini açıkladı. Sözcü, "50 binden fazla öğretmenin ülkeden kaçtığını ve yüzlercesinin de öldürüldüğünü tahmin ediyoruz." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber BM Sözcüsü: Vurulan hastanelerin olduğu bölgede Rus... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER