'Böcek' iftiraları bir bir çöküyor

Böcek davasının iki ana delilinden biri olan ‘polis böceği kredi kartıyla aldı’ iddiası çöktü.

'Böcek' iftiraları bir bir çöküyor

Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın ofis ve kişisel konutunda bulunduğu iddia edilen dinleme cihazıyla (böcek) ilgili Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, eski emniyet mensubu Sedat Zavar’ın açıklamaları damgasını vurdu. İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Büro eski müdür yardımcısı olan Zavar, hiçbir zaman kredi kartıyla dinleme cihazı alınmadığını, kendisinin de kredi kartı kullanmadığını ve o faturanın sahte olduğunu açıkladı. “Emniyet Genel Müdürlüğü’nde malzeme satın alma işlemi şahıslar tarafından değil satın alma birimleri tarafından yapılır. Benim herhangi bir kredi kartım yoktur. Hayatım boyunca kendi kredi kartımla bir ayakkabı dahi almadım.” dedi.

TAHLİYE VERİRSENİZ SİZİ TUTUKLARLAR

Romanya’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Zavar’ın avukatı Hakan Dişkeser ise “Müvekkilimin tahliyesi için talepte bulunmayacağım. Adil yargılama olacağına imkan vermiyorum. Olur da bir tahliye kararı verirseniz sizin de tutuklanmanıza gönlüm razı olmaz.” dedi.

Erdoğan’ın özel kalem müdürü olan Hasan Doğan da tanık olarak ifade verdi ancak böcek iddialarıyla ilgili fazla malumat sahibi olmadığını öne sürdü. Böceğin bulunduğu iddia edilen tarihte Başbakanlık Koruma Dairesi’nde şoför olan ve halen Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan polis memuru Sakin Ünlü, zaman zaman aramalara iştirak ettiğini açıkladı. Ünlü, böceğin bulunduğu iddia edilen gün, MİT mensuplarının kendisini odaya almadığını itiraf etti. Büro amirine içeri alınmadığına “O ofisteki görevli polisler beni böcek aramasına dâhil etmediler.” diyen Sakin Ünlü’nün bahsettiği taramayı MİT ekipleri yapmıştı. Polislerin almadığı iddiasında ısrar etmesi üzerine mahkeme hakimi “Sen polis değil misin? Arama sırasında neden bu kişileri yalnız bıraktın?” diye çıkıştı. Bunun üzerine Ünlü, bir başka isim imasında bulundu ancak hakimin diğer görevli 4 polisin kim olduğu sorusuna “Hatırlamıyorum” cevabını verdi. MİT’çilerin aramaya yalnız girdiği mahkeme tutanaklarına girdi.

PALAZ’A 40 GÜNDE 10 OPERASYON YAPILDI

Sanık avukatlarından Hasan Hüseyin TaşpınarBöcek var mıdır yok mudur o bile şüphelidir. Böcekler bulunduğu iddia edilen tarihten 2,5 yıl sonra adli emanete alınmıştır. Dışarıda bir kıyafet biçilmiş. Bu kıyafet zorla müvekkillerime giydirilmeye çalışılıyor. Suç siyasi casusluk haline getiriliyor, ocaklar söndürülüyor.” diye konuştu. Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz’ın avukatı Gökhan Güni de çarpıcı açıklamalar yaptı. 40 gün içinde Palaz’a yönelik 10 operasyon yapıldığını, 5 dava açıldığını ifade eden avukat Güni, “Bir kişiye hukukî baskı ancak bu şekilde yapılabilirdi.” dedi. Sanık avukatları dosyanın delili olan fotokopi bir cihaz faturası ile ilgili ATH Güvenlik firmasının fatura koçanlarının, vergi dairesinden de ATH firmasının beyannamelerinin istenmesini talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti. TİB’e yazı yazılarak Mehmet Kaya’nın kimliği ve IP numarasının bildirilmesini istedi. İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazı yazılarak Sedat Zavar’a ait olduğu iddia edilen hesapla ilgili bilgi istendi. Duruşma 25 Mayıs’a ertelendi.

ZAMAN
<< Önceki Haber 'Böcek' iftiraları bir bir çöküyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER