Böcek'te örgüt iddianamesinde tutuklanma talepleri reddedildi


Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak hazırlanan 'örgüt' iddianamesinde şüpheliler hakkında istenen tutuklama talebi reddedildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede aralarında Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak, TÜBİTAK eski başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da bulunduğu 11 şüpheli hakkında iddianame hazırlamıştı. Daha önce Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, savcı şüphelilerin ayrı ayrı tutuklanmasını talep etmişti. Mahkeme, şüpheliler hakkında istenen tutuklanma istemini reddetti.

Mahkeme böcek davası kapsamında da aranan Ali Özdoğan, Enes Çiğci ile Serhat Demir hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkeme ayrıca Hasan Akın hakkında da yakalama kararı çıkardı.

İddianame kapsamında şüpheliler ise şöyle: Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak, TÜBİTAK eski başkan Yardımcısı Hasan Palaz, böcek davası kapsamında hapis cezası alan Sedat Zavar, İlker Usta, böcek davası kapsamında yakalanamayan sanıklar Ali Özdoğan, Enes Çiğci ile Serhat Demir, böcek davasından beraat eden sanıklarından Ahmet Türer, ABD'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde başkatip olarak görev yapmış olan Hasan Akın ile böcek davasında sahte rapor hazırladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Hamza Turan ve Gökhan Vıcıl.

Suç tarihinin 25 Kasım 2011 ile 2014 arası olarak gösterildiği iddianamede suç yeri ise Başbakanlık olarak gösterildi. İddianamede şüpheliler Hasan Palaz, Ali Özdoğan ve Sedat Zavar örgüt yöneticisi olarak cezalandırılması istenirken diğer şüpheliler ise silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılması istendi. Diğer şüpheli Hasan Akın'ın ise askeri ve siyasi casusluktan cezalandırılması istendi. CİHAN
<< Önceki Haber Böcek'te örgüt iddianamesinde tutuklanma talepleri reddedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER