71 gazetecinin işine son verildi!

İpek Medya Grubu'nda 58 gazetecinin işine son verildi.

71 gazetecinin işine son verildi!

Polis tarafından kapıları kırılarak el konulan İpek Medya'ya atanan kayyum, Bugün ve Millet gazetelerinde çalışan 58 kişiyi işten attı. Bugün Gazetesi Muhabiri Kamil Maman, sosyal medya hesabından 58 kişinin işten çıkarıldığını duyurdu. Bina dışında bekletilen gazetecilere iş akitlerinin feshedildiğine dair üzerinde tarih olmayan belgelerle bilgi verildi. Akşam saatlerinde de Bugün Gazetesi'nin Ankara bürosunda çalışan çaycıdan şoföre kadar bütün personelin işine son verildi.



58 gazetecinin işine son verildi! | Samanyolu Haber



Geçtiğimiz hafta göreve getirilen kayyumlar, önce bir imzayla Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ve Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'un da olduğu birçok yöneticiyi görevden almıştı. Uygulamanın hukuksuz olduğunun anlaşılması üzerine kayyumlar, daha sonra bu isimleri izne çıkarmıştı.

Resmi tatilin bitmesinin ardından bugün kurumlarına gelen gazeteciler, görevlerine son verildiği belirtilerek binaya alınmadı. Bina dışında bekletilen gazetecilere iş akitlerinin feshedildiğine dair üzerinde tarih olmayan belgelerle bilgi verildi.

İNSAN KAYNAKLARINI, GÜVENLİK DIŞINA ÇIKARDILAR

Normalde, eksi birinci katta olan gazetenin insan kaynakları birimi, güvenliğin yanındaki odaya alındı. Binaya girmeden burada çalışanlara işten çıkarıldığı belirtilen ve evraklar imzalatılıyor. Gazetecilere, özel eşyalarının alınması için izin bile verilmiyor.

ANKARA BÜROSUNDA KAYYUM KIYIMI Polis zoruyla kayyum atanan Bugün Gazetesi'nin Ankara bürosunda çalışan çaycıdan şoföre kadar bütün personelin işine son verildi. Ankara Haber Müdürü İrfan Galip Dumlu, Meclis Muhabiri Çetiner Çetin, Hasan Önal ile Ezelhan Üstünkaya, yargı muhabirleri Metin Arslan ve Gökhan Özdağ, Başbakanlık Muhabiri Hasan Bozkurt, muhabirler Ömer Önder, Ömer Ozan, Fatma Eren ve Murat Karatekin'in işine son verildi. İşine son verilenler arasında temsilcilikte kafe görevlisi olarak görev yapan Hatice Demirel'in de işine son verilmesi dikkat çekti. Temsilcilik bünyesindeki şoförlerinin de işine son verildi. Muhabir Gökhan Özdağ, işten çıkarmalara sert tepki göstererek, “Tertemiz bir kurumun haramiler tarafından talan edilmesini yaşıyoruz”dedi.


<< Önceki Haber 71 gazetecinin işine son verildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER