Diyarbakır'da 12 dönümlük esrar tarlası imha edildi


Diyarbakır'da 12 dönümlük esrar tarlası düzenlenen operasyonla imha edildi. Tarladan sökülerek yakılan 180 bin kök Hint kenevirinin yaklaşık 3 ton 600 kilogram kubar esrara denk geldiği açıklandı. Operasyon kapsamında ayrıca 544 kilogram da kubar esrar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılık ile mücadele kapsamında operasyon faaliyeti icra etti. Hani ilçesi kırsalında icra edilen operasyon faaliyetinde Çağıl mezrasında 12 dönüm arazide ekili 180 bin kök Hint kenevirinin ele geçirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yaklaşık 3 ton 600 kilogram kubar esrar maddesine denk gelmektedir, ayrıca bölgede yapılan kontrollerde 5 ayrı noktada toplamda 544 kilogram kubar esrar maddesi, bir adet av tüfeği, bir adet tabanca ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen uyuşturucu madde ve malzemelere el konulmuş olup, olay ile ilgili şüpheli ve şüphelilerin yakalanması çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Açıklamada, operasyondan sonra dönen birliklere yönelik Diyarbakır-Bingöl bağlantı yolunda el yapımı patlayıcının patlatıldığı, patlama sonucunda karayolunda çukur oluştuğu belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da 12 dönümlük esrar tarlası imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER