Bodrum'da denizden yatak çıkarıldı


Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla 11 dalgıç tarafından kıyı temizliği yapılıyor. İki tekneyle Bodrum Belediyesi dalış ekibi ve Bodrum Su Sporları Kulübü Derneği'nden dalgıçlar tarafından Güvercinlik Koyu'ndan çıkarılan çöpler, görenleri şaşkına çevirdi. Denizden çok sayıda cam şişe, plastik malzeme ve araba lastiklerinin yanısıra yatak, çaydanlık, batık sandal ve koltuk değneği gibi nesneler de çıktı. Temizlik sırasında Sudi Özkan İlköğretim Okulu öğrencileri de etkinlik alanına giderek, çıkarılan çöpleri inceledi.

Etkinlikte konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir hayat için bu temizliklerin yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocadon, "Burada öğrenci arkadaşlarımızla, sivil toplum örgütleriyle, hattâ yurtdışından gelmiş misafirlerimizle hem belediyemizin dalgıçları hem de halkımızdan gönüllü dalgıçlarla üç aylık bir süre içinde, iyi bir katılımla bu temizlikler yapılıyor. Öncelikle bütün bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum ama artık denizden ekmeğini yiyen, özellikle turizm bölgesi olan Bodrum'da hiç kimse bu kolay yolu seçmesin. Denizde dolaşan, katı ve sıvı atıkları toplayan teknelerimiz var. Bu atıkları denize atmakla sadece geleceğimizi yok ediyoruz, bunun farkında değiliz. Bu güzellikleri hep beraber, hattâ torunlarımız bile yaşasın. Bunun için bu temizliklere devam edeceğiz." dedi.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan ise öğrencilere, atıkların doğada kaybolmasıyla ilgili bilgi verdi. Etkinliğe Başkan Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, Güvercinlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Gereme, Karia Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Öztabak, Bodrum Su Sporları Kulübü Derneği Başkanı Bedri Sincar, belediye meclis üyeleri ve diğer bazı vatandaşlar da destek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Bodrum'da denizden yatak çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER