Bodrum'da sığınmacılar pansiyonda yakalandı


Bodrum'da kanun dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na götürecek olan tekne gelmeyince, geceyi geçirmek için bir pansiyonda kalan 26 Suriyeli ile organizatör oldukları ileri sürülen 2'si Suriyeli 4 kişi, jandarma tarafından yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine, kış sezonu nedeniyle kapalı olan Akyarlar mahallesindeki bir pansiyonda kaçak göçmenlerin kaldığı ihbar edildi. Bunun üzerine sabaha karşı pansiyona operasyona gelen jandarma, Suriyeli 26 sığınmacı ile organizatör oldukları ileri sürülen ikisi Suriyeli dört kişiyi gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen ve organizatör oldukları ileri sürülen dört şüpheliden biri Suriyeli, iki zanlı tutuklandı, diğer iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaçakların işlemlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.

Öte yandan, Dalaman ilçesi Kapukargın mahallesi Lakos koyu açıklarında 138 Suriyeli yakalandı. Olayla ilgili göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen üç şüpheli şahıs yakalanırken, olayda kullanılan bir tekne ile iki araca el konuldu. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bodrum'da sığınmacılar pansiyonda yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER