'Bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa PKK/PYD hattı kurulacak'


Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Baler Fidan, Türkmenlerin yaşadığı Bayır Bucak bölgesindeki çatışmalarla ilgili olarak, "Bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa, Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye-Suriye sınırı terör örgütünün hâkimiyet alanına girecektir." dedi.

Bayır Bucak bölgesinde devam eden çatışmalarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Fidan, Türkmenlerin katliam tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Türkmenlerin hiçbir IŞİD unsurunun bulunmadığı bölgeye karşı gerçekleştirilen saldırılar sonrasında geri çekilmek zorunda kaldığını kaydeden Fidan, "Şu anda 10 bin kadar sivil, bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken, 25 bin dolayında Türkmen kardeşimiz bir katliamla karşı karşıyadır. Soydaşlarımız çok zor durumdalar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in arzuladığı Büyük Kürdistan emeline biraz daha yaklaşmaktır. Bölgeden çığlıklar yükselmekte, yüreklerimiz yanmaktadır. Yetkililer, Türkmen kardeşlerimize her türlü desteği vermek için bütün imkânları kullanmalıdır. Nasıl ki İran, Şiiler gerekçesiyle bölgede söz sahibi ise Türkiye, Türkmen kardeşlerimiz için sesini yükseltmelidir." diye konuştu.

Fidan şunları söyledi: "Hem stratejik olarak hem de insani bakımdan Bayır-Bucak Türkmenlerini korumak ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmak hayati derecede önem taşımaktadır. Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa, Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye, Suriye sınırı terör örgütünün hâkimiyet alanına girecektir. Bu aşamada Türkiye, dış politikasını mutlak surette gözden geçirmeli ve değerli yalnızlık politikası yerine, aramızda kan, tarih, dil ve kültür bağı olan tüm kesimleri arkasına alarak yeni bir strateji belirlemelidir."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa PKK/PYD hattı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER