Borsalar ticareti geliştirmek için kardeş oldu


Aydın Ticaret Borsası, Rize Ticaret Borsası ile kardeşlik protokolü imzaladı. Böylece iki şehir arasında ticaretin geliştirilmesi ve arttırılması planlanıyor. Protokol kapsamında Rize'de, Aydın inciri ve zeytinyağının daha çok kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada, "Anadolu toprakları çok verimli. Hepimiz kardeş olalım, ürünlerimizi daha değerli hale getirelim, iyi insanlarla çalışalım. Aydın, Rusya'nın Türkiye'deki 13. kapısı. Laboratuvar da burada, ürün de burada, her şey burada. Bir şekilde sebze meyve ihracatı yapan ihracatçı ve tüccarlarımızı Aydın'a bekleriz. Bütün altyapımız hazır. Rize, Karadeniz'e açılan kapı. Bu ilişkilerle ihracatımızı da genişletebiliriz. Rizeli işadamlarını Aydın'a bekliyoruz. Aydın'ın zeytinyağını Rizelilere sevdirmek için çalışma da yapacağız." dedi.

Aydın ile ticaret alanında özellikle gelişmeler olacağını belirten Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan da kardeş borsa ile ticari ilişkilerin gelişeceğini söyledi. Rize Valisi Ersin Yazıcı ise Aydın ve Rize'nin ürünlerinin tanıtımı için bu tür ilişkilerin önemine değindi. Aydın'da çay, Rize'de ise Karadenizlilerin pek kullanmadığı ancak sağlık açısından önemi bilinen zeytinyağının tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Vali Yazıcı, ikili ilişkilerin önemine değindi. Aydın'ın, Ege'nin incisi olduğunu söyleyen Aydın Valisi Erol Ayyıldız da, "Türkiye'nin Almanya'sı. Yabancılar konusunda da öyle. Yaşanacak, rahat, huzurlu ve ucuz şehir. Aydın'da zeytinyağ, hayatın bir parçası." dedi. Çay, kuru incir, kestane şekeri ve ceviz ikram edilen protokol töreninde Bosnalı ve Erdoğan imzaları attı.Borsalar-ticareti-gelistirmek-icin-kardes-oldu-1965080.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Borsalar ticareti geliştirmek için kardeş oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER