Boşanma olaylarını araştıran komisyona Ayşe Keşir başkan oldu


TBMM'de boşanma olaylarının araştırılması için kurulan komisyonun başkanı AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir oldu.

Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyonun başkanvekilliğine AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Sözcü AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve katip üye olarak AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. Birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi yönetiyor. Gündeme geçmeden önce Hamzaçebi grup başkanvekillerine söz verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde polis merkezine gerçekleştirilen saldırıda ölen 1'i polis 3'ü bebek bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, ulusumuza başsağlığı diliyoruz." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise "Terör saldırılarını ve bütün saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, "Terör saldırısını şiddetle kınar ve telin ederken terör marifetiyle herhangi bir netice alınamayacağını, geçmişteki terörist saldırılarla netice almak isteyen ve buna ulaşamayan sayısız örnek varken tekrar tekrar aynı yöntemle bir yere ulaşılamayacağının açık bir şekilde görüldüğünün altını çizmek isterim." ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Çınar ilçesinde yaşanan saldırının herkesi derinden üzüp, sarstığını söyledi. Baluken de saldırı da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa diledi.

KOMİSYON BAŞKANI AYŞE KEŞİR OLDU

Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması komisyonu başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçim sonuçları okundu. Komisyon başkanlığına AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, başkanvekilliğine AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, sözcü AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve katip üye olarak AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç seçildi.

AKADEMİSYENLERE BASKI ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

HDP Grubu eğitimcilere ve akademisyenlere yönelik artan baskılar nedeniyle eğitimcilerin temel haklarına yönelik araştırma önergesi istedi. Önerge yapılan oylama sonucu reddedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Boşanma olaylarını araştıran komisyona Ayşe Keşir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER