Bosna Hersekliler yeni yılda ekonominin daha iyi olmasını istiyor (Özel)


Yeni yıl hazırlıklarını heyecanla sürdüren Bosna Hersekliler 2016'da ekonominin daha iyiye gitmesi ve işsizliğin çözülmesini istiyor. Bosnalılar, her yıl başı öncesi yaptıkları gibi sokaklarda kurulan hediyelik eşya standlarında sevdikleri için hediye almaya başladı.

Başkent Saraybosna'da kurulan 'Tatil pazarı' ve hediyelik eşya çarşısında büyükler hediye alırken çocuklar da yeni yıl coşkusunu maskotlarla eğlenerek geçiriyor.

Bosnalılar 2015'i geride bırakırken ülkelerinin içinde bulunduğu ekonomik durumdan çok da memnun değil. Durumundan memnun olan Bosnalılar olmakla birlikte, çoğu Bosna Herseklinin 2016'dan oldukça ümitsiz.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan hediyelik eşya satıcısı bir kadın dünyanının çok farklı yerlerinden çok sayıda turist geldiğini söyledi. 2016 yılının da bu şekilde devam etmesini dileyen kadın, "Buradan Türkiye'nin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılda benim de birçok hayalim var; ama bu yılki en önemli planım evlenmek. Mutlu Yıllar Türkiye." diye konuştu.

2015'in kendisi için güzel olduğunu söyleyen başka bir Bosnalı, "Ancak 2016 yılının zor geçeceğini düşünüyorum. Çünkü bütün dünyanın içinde bulunduğu durum zor bir durum ve 2016 yılı da Bosna Hersek için de zor olacak." ifadesini kullandı.

"İşsizlik çok" diyen yaşlı bir kadın, "Kızım çalışmıyor. Satışlarımız kötü. İnsanların birçoğunun işi yok." diyerek ekonominin gidişatına dikkati çekti. Başka bir kadın da "2016'dan birşey beklemiyorum çünkü insanların işi yok. Güvenceleri yok. Hayatımızda istikrar yok. İş ile alakalı bu belirsizlikler, bütün hayatımızı etkiliyor." şeklinde konuştu.

Bebekli bir kadın "2015 yılı oldukça kötü geçti; ancak 2016'nın sadece daha güzel geçmesini ümit ediyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bosna Hersekliler yeni yılda ekonominin daha iyi olmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER