BOÜ öğrencilerinden anlamlı çağrı: Elini kaldırma elinden tut


Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Toplumsal Duyarlılık Birimi öğrencileri kadına şiddetle ilgili sosyal bir deney gerçekleştirdi. 'Elini Kaldırma, Elinden Tut' adlı deneyde öğrenciler, kadınla erkek arasında yaşanan tartışmada çevredekilerin tepkisini ölçmeye çalıştı.

Senaryo gereği okulun kafeteryasında iki bayan ve iki erkek öğrenci sert bir tartışma canlandırması yaptı. Özel makyajla şiddete maruz kalan kadının da canlandırıldığı deneye çalışanlar ve öğrenciler tepkisiz kalmadı.

Canlandırmaya şahit olan Uluslararası İlişkiler ve Siyaset bölümü öğrencisi Fatih Erdir, "İki tarafa da zarar gelmemesi adına müdahale ettim. Bu yaptığım aslında çok normal bir şey. Ancak bazen bu tür olaylarda tepkisiz kalındığını görüyorum. Toplum olarak bu tür olaylara karşı duyarlı davranarak kadınları korumalıyız. Bunlara seyirci kalmak şiddet uygulayanın yanında olmak gibi bir şey." İfadelerini kullandı.

Yapılan etkinlik, öğrencilerin elindeki pankartlarla okulu gezmesi ve kadına yönelik şiddeti anlatan fotoğraf sergisini ziyaretinin ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber BOÜ öğrencilerinden anlamlı çağrı: Elini kaldırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER