Bozdağ: Hükümet üyesi herhangi bir bakanın İmralı ile görüşmesi söz konusu değil


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, siyasi parti olarak tüzel kişiliği AK Parti'den herhangi birisinin İmralı ile görüşmesinin kesin söz konusu olmadığını söyledi. Hükümet üyesi herhangi bir bakanın İmralı ile görüşmesinin de söz konusu olmadığını belirten Bozdağ, "Geçmişte olduğu gibi hükümetlerimiz döneminde de bazı devlet görevlilerinin görüşmesi olmuştur. Bu MHP'nin koalisyon hükümeti olduğu döneminde de var başka dönemlerde de var." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 26. Dönem 12. birleşimi Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir önceki birleşimde Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın İstanbul Valisi ile telefon görüşmesi yapamadığı ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın 'AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun geçtiğimiz günlerde medyada yer alan 'Öcalan'la görüşülüyor' açıklaması ile ilgili sorularına cevap verdi.

Bütün valilerin parlamentoda bulunan bütün milletvekillerinin ve tüm vatandaşların telefonuna çıkması millete ve bulunduğu makama saygısının bir gereği olduğunu belirten Bozdağ, "Bunun aksini bizim savunmamız tasvip etmemiz mümkün değil. İstanbul Valisi ile ilgili Pervin Buldan'ın görüşme durumu ile ilgili görüştüm. Kendisi daha önce Pervin hanım ile değişik vesilelerle konuştuğunu ifade etti. Ama son araması üzerine kendisi ile bir telefon konuşması yapmadığını ifade ettiler." diye konuştu.

Valilerin bütün milletvekilleri ve tüm vatandaşların yüz yüze olsun telefonla olsun görüşme taleplerinin hepsini saygıyla karşılayıp cevap vermesi gerektiğini anlatan Bakan Bozdağ, "Hem temsil ettiği makamı hem de kendisinin vergilerinden maaşını aldığı vatandaşlarımıza karşı en büyük vazifesidir. Bu konuda gerekli uyarıları ve yaptık. Ayrıca İçişleri bakanımızla görüşeceğiz bakanımızda gerekli uyarıları yapacaktır." dedi.

Abdullah Öcalan ile görüşüldüğüne yönelik iddialar konusunda Adalet Bakanı, şunları ifade etti: "AK Parti siyasi parti olarak tüzel kişiliği AK Parti'den herhangi birisinin İmralı ile görüşmesi kesin söz konusu değildir. Hükümet üyesi herhangi bir bakanın görüşmesi de söz konusu değildir. Geçmişte olduğu gibi hükümetlerimiz döneminde de bazı devlet görevlilerinin görüşmesi olmuştur. Bu MHP'nin koalisyon hükümeti olduğu döneminde de var başka dönemlerde de var."

AKÇAY: BENİM SÖYLEDİĞİM AK PARTİLİ BİR MİLLETVEKİLİNİN SÖYLEDİĞİ SÖZLER ÜZERİNEYDİ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Bozdağ'ın açıklamalarının ardından şunları söyledi: "Biraz evvel ki sorum yine bir AKP'li milletvekilinin söylediği sözler üzerineydi. Son derece açık bir şekilde basında da yer aldı. Bu görüşmelerin devam ettiği ifade edildi. MHP'nin koalisyon olduğu dönemle ilgili bu iddialar zaman zaman bu tur sorularla muhatap olunduğu zaman söyleniyor. Her ne görüşme yapılmışsa kimler tarafından yapılmışsa ve neler görüşülmüşse devletin bütün gizli açık bilgileri hükümettedir. Bunları açıklamaları gerekir. MHP'nin dahil ve müdahil olduğu ortak olduğu hiçbir zaman böyle bir görüşme diyalog asla ve asla olmamıştır. Oldu diyenler bilgi ve belgelerini ortaya koysunlar." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bozdağ: Hükümet üyesi herhangi bir bakanın İmralı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER