Malatya'daki deprem anı okulun güvenlik kameralarına yansıdı


Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem anı okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Hekimhan ilçesine bağlı Beykent lahallesinin merkez üssü olarak açıklandığı deprem 4.5 şiddetinde gerçekleşti. Saat 11.03'teki deprem anı, Hekimhan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Kamera kayıtlarında, sarsıntı sonrası derste bulunan öğrenci ve öğretmenlerin koşarak sınıflardan uzaklaşarak okul bahçesine çıktığı görülüyor. Depremden korkarak okuldan çıkan öğrenci ve öğretmenlerin binadan uzaklaşması da görüntülerde yer alıyor.

Benzer durum Hekimhan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile Sakarya İlkokulu ve Teknik Eğitim Merkezi ile Güzelyurt Çok Programlı Lisesinde de yaşandı. Korkarak okuldan çıkan öğrenciler daha sonra evlerine gönderildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, deprem bölgesindeki okullarda incelemelerde bulundu. Hekimhan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde teknik ekiple incelemelerde bulunan Tatlı, okullarda tatil kararı alınmadığını, bunu gerektirecek bir durum da olmadığını ifade etti. Öğrenciler bahçeye çıkınca deprem korkusuyla fiile bir tatil durumu yaşandığını anlatan Tatlı, "Hem burada hem de Kurşunlu'da teknik ekiplerle inceleme yaptık. Buralarda taşıcıyı sistemlerde herhangi bir sıkıntı yok. Halen incelemeler sürüyor. Tek tek notlarını alıyorlar. Taşıyıcı sistemlerde sıkıntı yok ancak sıvalarda falan dökülmeler var." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'daki deprem anı okulun güvenlik kameralarına yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER