Brezilya'dan Muğla'ya ebru yapımını öğrenmeye geldi

Brezilya'dan Muğla'ya ebru yapımını öğrenmeye geldi

Brezilyalı tango hocası José Freire, Arjantin'den Muğla'ya, ebru yapımını öğrenmeye geldi. Freire, Menteşe Belediyesi'nin ebruzeni Yavuz Merih Ulubay'dan ders alıyor.

Brezilyalı Freire ile yaklaşık iki yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştıklarını belirten Ulubay, "Bana ebru sanatına ilgi duyduğunu ve uzun zamandır Arjantin'de kendi çabalarıyla ebru yapmaya çalıştığını belirtti ancak Arjantin'de ebru sanatını fazla geliştiremediğini söyledi. Bunun üzerine kendisi birtakım araştırmalar yaptıktan sonra sosyal medya üzerinden bana ulaştı ve çalışmalarımı beğendiğini söyledi. İki yıl süren sohbetlerimizin ardından şimdi burada klasik Türk ebrusu yapıyor. Tabii bu durum benim için de heyecan verici. Arjantin'den ebru öğrenmek için benimle iletişime geçmesi ve birlikte ebru yapmamız, bir şeyleri doğru yaptığımızı gösteriyor." dedi.

Freire ise geleneksel ebru ile 2004 yılında Rio de Janeiro'da aldığı kitap restorasyon kursu sayesinde tanıştığını belirterek, "Daha sonra ebru sanatına ilgi duydum ama burada bana ebru öğretecek kimse yoktu. Ben de kendi kendime öğrenmeye başladım fakat pek fazla kendimi geliştiremedim. Birkaç ay sonra ise internette araştırmalar yaparak, ebru tekniklerini öğrenmeye çalıştım. Bu zaman içerisinde kendimi geliştirmeyi başardım ve 2012 yılında Rio de Janerio'da ebrularımı satmaya başladım. Yine de benim için yeterli değildi. Sonra sosyal medya üzerinden Yavuz Hocam'la iletişime geçtim. Kendisi benimle çok ilgilendi. İki yıl süren sohbetlerimizden sonra Yavuz Hoca'nın da tangoya olan merakını öğrendim. Daha sonra kendisi beni Menteşe'ye davet etti. Buraya gelmeden önce aramızda bir anlaşma yaptık. Yavuz Hoca bana klasik Türk ebrusu öğretecek, ben de Yavuz Hoca'ya tango öğretecektim. İşte şimdi buradayım. Bir haftadır klasik Türk ebrusu öğreniyorum. İyi ki gelmişim diyorum. Yavuz Hoca sayesinde hem ebru öğreniyorum hem sizleri tanıyorum. Türk insanı, Menteşe halkı çok sıcakkanlı ve samimi. Burada çok güzel dostluklar kurdum. Buradan hem profesyonel bir ebru ustası hem de çok güzel ilişkiler kurarak ayrılacağım ama bu sadece bir başlangıç. Bundan sonra Menteşe'ye sık sık geleceğim." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Brezilya'dan Muğla'ya ebru yapımını öğrenmeye geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER