Brüksel'de Eskişehir rüzgarı esti


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediye Belçika'nın başkenti Brüksel'in Saint Josse Belediyesi'nin her yıl ekim ayında düzenlediği 'Sivil Toplum Örgütleri Buluşuyor' etkinliğine bu yıl onur konuğu olarak davet edildi.

Davette, Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir'e kazandırdığı projeler ziyaretçilerin beğenisini topladı. Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir'i, Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de de dünyanın dört bir tarafından gelen yabancılara da tanıtma fırsatı buldu.

"ESKİŞEHİR BÜYÜKERŞEN'LE ADETA KABUK DEĞİŞTİRDİ"

Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekibi makamında kabul eden Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, "Eskişehir'i kardeş belediye olmadan önce defalarca ziyaret ettim. Her geldiğimde şehirde gerçekleştirilmiş farklı projeler gördüm. Eskişehir şehri Yılmaz Büyükerşen ile adeta kabuk değiştirdi, yaşanılacak bir Avrupa kenti haline geldi. Avrupa'da yaşayan Türkler olarak Eskişehir ile gurur duyuyoruz. Avrupa'da belediye başkanlığı yapan ilk Türk belediye başkanlarından birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gerçekleştirmek istediğimiz işlerde kendimize Yılmaz Büyükerşen'i örnek alıyoruz." dedi.

Etkinlik kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın Yunusemre Üflemeli Beşlisi Brüksel'in tarihi müzelerinden birisi olan Charlier Müzesi'nde konser gerçekleştirdi. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Zehra Çobanlı ile Doç. Dr. Ezgi Hakan, Verdu Martinez'in 'Geçmişle Diyalog' isimli seramik sergisini açtı.

CİHAN
<< Önceki Haber Brüksel'de Eskişehir rüzgarı esti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER