BTSO'nun kompozit Ur-Ge projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) programı kapsamında kompozit alanında yaptığı başvurusu onaylandı. Böylece toplamda 8 proje ile üyelerinin hizmetine 36 milyon dolara kadar kaynak sundu.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasını Ur-Ge projeleri ile dünya çapındaki rekabette daha ileri bir platforma taşımayı hedeflediklerini söyledi. Uzay, Havacılık ve Savunma, Raylı Sistemler, Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu, Makine, Kimya, Gıda, Tekstilin ardından son olarak da kompozit alanında da Ur-Ge Projesi başvurusunun onaylandığını dile getiren Burkay, toplamda 8 proje ile Türkiye'de en fazla Ur-Ge projesi gerçekleştiren oda konumunda olduklarını ve 10 Ur-Ge projesi hedefine yaklaştıklarını ifade etti.

Proje ile öncelikli olarak Ur-Ge kapsamındaki firmaların ihtiyaç analizlerinin yapıldığını dile getiren İbrahim Burkay, "Bu süreçte, üyelerimize eğitim, danışmanlık ve yurt dışı fuar organizasyonları kapsamında çok önemli hizmetler sunuyoruz. Firmalarımız Ur-Ge destekleri ile dünyadaki yenilikleri yakından takip ederken, yeni ticari bağlantıların da yollarını arıyor." dedi.

BTSO Başkanı, uzay teknolojisi, denizcilik, tıp, robot teknolojisi, inşaat, kimya, otomotiv, savunma sanayi başta olmak üzere birçok stratejik sektörlerde yaygın olarak kullanılan kompozitin aynı zamanda uzun ömürlü olması, dayanıklılığı ve hafifliğinden dolayı tercih edildiğini kaydetti. Otomotiv, makine ve tekstil sektörlerinde Türkiye'de öncü rol üstlenen Bursa'nın kompozit alanında söz sahibi olmasını hedeflediklerini kaydeden İbrahim Burkay, BTSO liderliğinde Uludağ Üniversitesi ile birlikte Bursa'da 'İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi'ni yakın zamanda hayata geçireceklerini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber BTSO'nun kompozit Ur-Ge projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER