"Bu diktatör olmadığı haliyse diktatör halini düşünmek bile istemiyorum"



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, sosyal medyada, haberde, basın açıklamasında, sloganda hatta günlük hayatta bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını anan herkesin hakaretle suçlandığını söyledi. Yüksel, "Tüm muhaliflerine, 'hatta gözünün üstünde kaşın var' diyenlere bile, şiddetli tahammülsüzlük ve yok etme arzusu içinde. Bu Erdoğan'ın diktatör olmadığı haliyse; diktatör halini düşünmek bile istemiyorum." dedi.

CHP'li Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finli gazetecinin 'Siz diktatör müsünüz' sorusuna verdiği cevap ve 13 yıldır açtığı soruşturmalar hakkında açıklama yaptı. "Siz hiç, 'ben diktatörüm' diyen bir diktatör gördünüz mü?" diye konuşan CHP'li Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Finli gazetecinin, 'siz diktatör müsünüz ?' sorusuna, 'Diktatörün ülkesinde böyle soru soramazsınız, bana çocuklarım, eşim başta olmak üzere her türlü hakaret sınırsızca yapılmaktadır, biz bunları sabırla karşıladık' diye yanıt veren Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğu süreçte, yüzlerce kişi hakkında adli işlem yapıldı."

"BU DİKTATÖR OLMADIĞI HALİYSE DİKTATÖR HALİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM'

CHP'li Yüksel, "Sosyal medyada, haberde, basın açıklamasında, sloganda hatta günlük hayatta bile Erdoğan'ın adını anan hemen herkes hakaretle suçlanıyor. Tüm muhaliflerine, 'hatta gözünün üstünde kaşın var' diyenlere bile, şiddetli tahammülsüzlük ve yok etme arzusu içinde. Bu Erdoğan'ın diktatör olmadığı haliyse, diktatör halini düşünmek bile istemiyorum." diye konuştu.

ESKİŞEHİR'DE 298 KİŞİYE DAVA, 9 ÇOCUĞA SORUŞTURMA

CHP Eskişehir Milletvekili, Erdoğan'a hakaret ettiği bahanesiyle yaşanan gözaltı, tutuklama ve davalara her gün bir yenisinin daha eklendiğini kaydetti. Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakan olduğu 2014 yerel seçimleri sırasında Eskişehir'de düzenleyeceği miting öncesinde, mitingin yapıldığı meydana doğru yürümek isteyen ve polis müdahalesiyle dağıtılan gruptaki 298 kişi hakkında dört ayrı suçlamadan dava açıldı. Olayla ilgili olarak, 9 çocuk hakkındaki soruşturma ise sürüyor. CHP iktidarında bu korku imparatorluğu yıkılacak, herkes düşüncesini özgürce ifade edecek." CİHAN
<< Önceki Haber "Bu diktatör olmadığı haliyse diktatör halini düşünmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER