"Bu iktidar 28 Şubat'ta yapılmayanı yaptı"

Kayyım yoluyla el konulan Zaman Gazetesi’ne destek için giden okurlara polisin uyguladığı sert müdahale Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Yeni Asya Gazetesi Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, kadınların kanlar içinde bırakıldığı görüntüler için, “28 Şubat’ta yapılamayanlar bu iktidar eliyle yaptırılıyor” dedi.



Savcı Fuzuli Aydoğdu'nun talebiyle Sulh Ceza Hakimi Fevzi Keleş'in Feza Gazetecilik bünyesindeki yayın organlarına kayyım atamasının ardından polisin çalışanlara ve okurlara uyguladığı sert müdahale vicdanları kanattı. Kadınların yaralanarak yerlerde sürüklendiği, çocuk ve bebeklere gaz ve tazyikli suyla yapılan saldırıya tepki yağdı. 28 Şubat darbesinde idamla yargılanan Hüda Kaya, 28 Şubat mağdurlarının bugün zulmü kendi elleriyle gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

28 Şubat'ta yapılmayanın bu iktidar eliyle yaptırıldığına dikkat çeken Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz şunları söyledi: "Maalesef burada milli irade diyerek iktidara oy veren insanların verdiği destek böyle bir zulme alet ediliyor. Ve bu zulmün onlar tarafından sessizlikle izlenmesi, haberlerinin olması dehşet verici bir tabloyu önümüze koyuyor. İç yakan manzaralar ile karşı karşıya kaldık. Bu çile bir zamana kadar devam edecek ama bizim inancımıza göre bu zulüm daha fazla devam edemez. 28 Şubat döneminde başörtülü kızlarımız itilip kakıldı, yerlerde sürüklendi, başörtüleri zorla çekilip alındı. Ama dün yaşananların 28 Şubat'tan hiçbir farklı yok. Hatta yer yer 28 Şubat'tan daha beter ve daha ileri şiddet ve hoyratlık tablosu gösteriyor. Başörtü meselesini basamak yapıp bu noktalara gelmiş olan bir iktidarda bunların yaşanıyor olması başlı başına bir dram."

özgür düşünce
<< Önceki Haber "Bu iktidar 28 Şubat'ta yapılmayanı yaptı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER