Bu kutuda ne var?

Toplu ulaşımı kullanan İstanbulluların son günlerde İETT ve özel halk otobüslerinin içindeki gizemli kutular dikkatini çekiyor.

Bu kutuda ne var?

Sözcü Gazetesi'nde konuyla ilgili yer alan haber şöyle: "Sözcü okurlarının İstanbul’daki toplu taşıma otobüslerinde dikkatini çeken gizemli kutuların içinde ne var? Okurlar, otobüsün bagajı olmasına rağmen kabininin içinde ve asma kilit ile kapatılan kutuların içinde ne olduğunu öğrenmek istiyor. Otobüs şoförüne defalarca sorduklarını dile getiren okurlar her seferinde “söylememiz yasak” cevabı almış.

FISILTI GAZETESİ: KUTULARDA CESET TORBASI VAR

İETT Genel Müdürlüğü’nü aradığını ancak bir cevap alamadığını belirten bir Sözcü okuru “hal böyle olunca kulaktan kulağa farklı şeyler anlatılıyor” diyor. Örneğin yolcuların pek çoğu o kutularda terör olaylarından dolayı “ceset torbası” bulundurulduğunu düşünüyor.

“BİBER GAZI VAR”

Bir başka yolcu ise İhbar Hattı’na yolladığı mesajda “o kutuyu otobüs şoförüne sordum ve içinde toplumsal olayda çevik kuvvet polisi için biber gazı kapsülü bulundurulduğunu söyledi” diyor. Yetkililerden net bir açıklama yapılmadığı sürece bu tür iddiaların artacağı  ise hiç kuşkusuz.

“EVET CESET TORBASI VAR”

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız İstanbul Halk Otobüsleri Anonim Şirketi yetkilisi iddiaları doğrulamadı. Net bir açıklama da yapmayan yetkili “o kutuların içinde tamir seti ve acil anlarda kullanmak için yangın tüpü, yangın battaniyesi ve ceset torbaları olduğunu açıkladı.

İETT: BİZİM OTOBÜSLERiMİZ DE YOK

Sözcü okuru fotoğraftaki gizemli kutuyu İstanbul Tokatköy ve Beykoz seferini yapan İETT’ye ait 15 TY otobüsünde çektiğini söyledi. Ancak dün sozcu.com.tr’ye konuşan İETT basın bürosu ise söz konusu iddiaları yalanladı. Bürodan dün yapılan açıklamada “Bizim de haberimiz yok” denilirken bugün ise “İETT otobüslerinde o kutu yok. Halk otobüslerinde bulunuyor. İçinde şoförün kişisel malzemeler bulunuyor” dedi. İETT yetkilileri konunun  gündeme gelmesinin ardından söz konusu kutuların kaldırılacağını açıkladı.





Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER