Bu yıl da yüzleri güldüren yine onlar oldu!

Kurban kampanyasına izin verilmemesine rağmen 30'a yakın ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaşıldı...

Bu yıl da yüzleri güldüren yine onlar oldu!

1,5 yılı aşkın süredir siyasi bir linç kampanyasına maruz kalan ve yardım faaliyetleri engellenmeye çalışılan Kimse Yok Mu, kurban kampanyasına izin verilmemesine rağmen 30'a yakın ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı. 

Bakanlar Kurulu kararı ile izinsiz yardım toplama yetkisi hukuksuz bir şekilde elinden alınan Kimse Yok Mu, bütün engellemelere rağmen ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam ediyor. Dernek bu sene yurt içinde 6 bin 100, yurt dışında ise 21 bin 658 hisse kurban kesti. Toplamda yaklaşık olarak 111 bin 32 aileye bu bayram kurban eti dağıtılmış oldu. 
Kurban bağışı talep edemeyen Kimse Yok Mu, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Fildişi, Gana, Madagaskar, Kamerun, Kenya, Mali, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda, Filistin, Afganistan, Bangladeş, Burma, Filipinler, Kamboçya, Moğolistan, Pakistan, Srilanka, Dominik, Haiti ve Türkiye’de toplam 27bin 758 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 
 
Gana’lı çocuktan bir yıl önce yapılmış resim
 
Geçen kurban bayramında yardım almış Sahabe medresesi öğrencisi bir öğrenci bu yıl da yardım yaparlar diye Kimse Yok Mu gönüllülerine resim yaptı. Okulun öğretmeni Süleyman Hoca tarafından teşekkür hediyesi olarak verilen resim duygulu anların yaşanmasını sağladı. Bu çocuklar sizi bekliyor diyen Süleyman Öğretmen, ‘Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzu ziyaret ettiniz, kurban yardımı ulaştırdınız. Allah yardım gönderen Türk halkından razı olsun.’ dedi.
 
Şehit Ailelerine Kurban Hediye Edildi
 
Kimse Yok Mu, gönüllüleri ile birlikte arife gününden itibaren bayram boyunca şehit aileleri ve yakınları ile birlikte şehitliklere giderek dualar etti. Şehit ailelerini bayramda yalnız bırakmayan Kimse Yok Mu, kurbanlık koç hediye etti. Dernek dünyanın dört bir yanından da şehitler için kurban kestirdi. 
 
Şehit Yardımlarını Duyunca 2. Kez Bağış Yaptı
 
Kimse Yok Mu gönüllülerinin şehitlerimizin ruhu için aileleri birlikte şehitlikleri ziyaret ederek onların ruhlarına dualar okunacağını ve ailelere kurbanlık koç hediye edeceğini duyan futbolun duayen isimlerinden Hakan Şükür, derneği 2. Kez kurban bağışında bulundu. Kimse Yok Mu’nun şehit ailelerine yardım götüreceğini destekleyen Şükür, ‘Biz de anladık onu. Kurbanlarımız, şehit aileleri ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Kimse Yok Mu’ya’ tweeti ile derneğe destek vermişti. 
 
Mali’de Şehitler İçin Kurban Kesildi
 
Kimse Yok Mu, Batı Afrika ülkesi Mali’de son zamanlarda şehit düşen polis ve askerler için kurban kesti. Başkent Bamako’da Kimse Yok Mu, Türkiye’de şehit düşen güvenlik görevlileri adları okunarak nafile kurban kesildi. Kurban etlerinin Malili ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 
 
Şehidin kurbanını askerler kesti

Bingöl’de terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen Astsubay Muhammet Gürlek’in Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ailesi, Kimse Yok Mu gönüllülerinin kendileri için getirdikleri kurbanlığı Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığına hediye etti.

Yabancılar Türkiye’de Kurban Dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'e sığınan Suriyeli mülteciler için Gezici Aş Evi'nde kavurma dağıtımı gerçekleştirdi. Kazanın başına da Kilis'te üniversite eğitimi gören 3 Sri Lankalı öğrenci geçti. Kurban Bayramı'nı Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak geçiren yabancı uyruklu öğrenciler, büyük bir mutluluk yaşadı. Ayrıca üniversite eğitimine Antalya'da devam eden 7 ülkeden 20 yabancı öğrenci, 130 ihtiyaç sahibine kurban eti dağıttı.

Dünyanın Dört Bir Yanındaki İhtiyaç Sahiplerine Kurban Eti Dağıtıldı

Kimse Yok Mu, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Fildişi, Gana, Madagaskar, Kamerun, Kenya, Mali, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda, Filistin, Afganistan, Bangladeş, Burma, Filipinler,  Kamboçya, Moğolistan, Pakistan, Srilanka, Dominik, Haiti ve Türkiye’de toplam 27 bin 758 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 

<< Önceki Haber Bu yıl da yüzleri güldüren yine onlar oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER