CHP, Davutoğlu'na 1999 yılında kaleme aldığı hac raporunu sordu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 1999 yılında kaleme aldığı hac raporunu sordu.

Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 24 Eylül 2015 günü Suudi Arabistan'da hacıların Mina'da şeytan taşlaması sırasında çıkan izdihamda 753 kişi hayatını kaybettiğine işaret ederek, Davutoğlu'na atıfla "Facianın hemen akabinde tarafınızdan; '1999-2000 yıllarında bir grup ilim adamıyla hac organizasyonu nasıl daha iyi hale getirilebilir' diye bir toplantı ve bir haccı birlikte yapmıştık, Suudi Arabistan'ın davetlisi olarak. Bazı teklifleri o zamanda gündeme getirmiştik, o raporu bizzat ben kaleme almıştım.' şeklinde bir açıklama yapılmıştır." dedi.

Özel bu bağlamda Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu: "Tarafınızdan hazırlanan söz konusu rapor hangi tarihte, kimlere ulaştırılmıştır?
Raporda, benzer faciaların yaşanmaması için hangi tavsiyelere yer verilmiştir?
2002 yılında partiniz iktidara geldikten sonra, tarafınızca hazırlanan bu raporla ilgili nasıl bir çalışma yapılmıştır? Bu çalışmalar nelerdir?
2002 yılından bugüne, söz konusu rapordaki tavsiyelere uyulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmiş midir? Geçilmemiş ise nedeni nedir?
Dışişleri Bakanlığınız döneminde söz konusu bu raporla ilgili nasıl bir çalışma yapılmıştır? Bu çalışmalar nelerdir?
Suudi Arabistan yetkililerine Dışişleri Bakanlığınız döneminde söz konusu rapor ulaştırılmış mıdır? Ulaştırılmamış ise bunun nedeni nedir?
Ulaştırılmamış ise rapor, Suudi Arabistan yetkililerine Başbakanlığınız döneminde ulaştırılmış mıdır? Ulaştırılmamış ise bunun nedeni nedir?
Başbakanlığınız döneminde tarafınızca hazırlanan bu raporla ilgili nasıl bir çalışma yapılmıştır? Bu çalışmalar nelerdir?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP, Davutoğlu'na 1999 yılında kaleme aldığı hac raporunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER