Burdur Belediyesi, Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adını caddeye verdi


Burdur Belediyesi, Siirt'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adını Özgür Mahallesi'ndeki bir caddeye verdi.

Burdur Kapalı Pazar Yeri'nden mezarlığa kadar olan Özgür Mahallesi eski Tabakhaneler Caddesi'nin adı, Şehit uzman Çavuş Hakan Aktürk Caddesi olarak değiştirildi. Yeni caddenin açılışını Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı J.Piyade Albay Metin Karagöz ve şehidin ailesi birlikte yaptı. Cadde açılış törenine CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yanı sıra siyasetçiler, idareciler, belediye personeli, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

CHP'li Belediye Başkanı Ercengiz, "Aziz şehitlerimizin yaptığı fedakarlıkların değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün ismini yaşatmak ve gelecek nesillere onların mücadelesini aktarmak için böyle bir tören düzenledik. Gönül istiyor ki bu tür törenler hiç olmasın. Gönül istiyor ki bu tür isimleri hiç bir sokağa vermeyelim. Gönül istiyor ki şehit vermeyelim. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli yakınlarına da başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Vali Hasan Kürklü ise "Şehitlik mertebesi, kutsal inancımıza göre en yüksek mertebe. Bayramı idrak ediyorsak aziz şehitlerimiz sayesindedir. Şehitlerin yaşatılması ve onların unutulmaması için, şehidimizi bağrına basan Belediye Başkanı ve ve belediye meclis üyeleri ve Burdurlu hemşehrilerimizi tebrik ediyorum. Birlik beraberlik ve şehitlerimizi unutmama çok önemli. Bu duyguyu yüksek tutarsak bu vatanın bölünmez bütünlüğü de o derece sağlanmış olacaktır. Keşke şehitlerimiz olmasa. Ama malesef öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, yüzyılardır şehitlerimiz oluyor. Bu coğrafya çok kıymetli bir coğrafya. Ama bu tabi ki kaçınılmaz bir şey. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Birliğimiz bütünlüğümüzü teröre kurban vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehit ailesi ve protokol, üzerinde şehidin isminin bulunduğu tabela üzerindeki örtüyü birlikte kaldırarak caddeyi hizmete açtı.
CİHAN
<< Önceki Haber Burdur Belediyesi, Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER