Bursa Barosu: Basın özgürlüğü ortadan kaldırılmıştır


Bursa Barosu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, yayınladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanmasının skandal olduğunu açıkladı.

Haber yapıldıktan 6 ay sonra soruşturma açıldığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi: "Bu haber sebebiyle haklarında 'devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek, açıklamak ve silahlı örgüte üye olmakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlamalarında bulunulmuştur. Bu tutuklama sebepleri ve içeriği düşünüldüğünde, hukuk sistemimiz adına bir skandal olup, ülkemiz açısından katlanılamaz bir karardır. Haber yapıldıktan 6 ay sonra yapılan soruşturmada, suçu işleyenin değil haberleştirenin kovuşturulması yargı sistemimizde gelinen son noktadır."

"Temel hak ve özgürlüklerden sayılan halkın haber alma özgürlüğünün teminatı olan basın özgürlüğü ortadan kaldırılmış, süregelmekte olan hukuk ve adalet taleplerine sırt çevrilmiştir" denilen açıklama şöyle devam etti: "Kişilere göre hukuk arayışları içerisinde olanlar bu arayış içerisinde kaybolurlar. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Bursa Barosu olarak ülkemizin hukuk ve adalet anlayışında geldiği noktayı kaygı ile takip ettiğimizi kamuoyuna bildiririz."
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Barosu: Basın özgürlüğü ortadan kaldırılmıştır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER