Bursa'da İş Hukuku Sempozyumu başladı


Bursa Barosu'nun Türkiye Barolar Birliği'nin katkılarıyla, BAOB Yerleşkesi Oditoryum Salonu'nda düzenlediği ve 2 gün boyunca sürecek İş Hukuku Sempozyumu başladı.

Bursa İş Mahkemeleri'nde görülen tüm davaların temyiz inceleme yeri olan Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Hicri Tuna, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyeleri, tetkik hakimleri ile Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nden gelen akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldıkları sempozyuma, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi yetki alanına giren barolar da davet edildi.

Çok sayıda avukat ile birlikte akademisyenlerin de ilgi gösterdiği İş Hukuku Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yapan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, daha önce de HSYK Paneli'yle tarihsel bir buluşmaya imza attıklarını ve yargı içindeki sorunları tartışmaya açtıklarını hatırlatarak, "Bugünkü çalışmamız meslek içi eğitim niteliğinde. Sözünü ettiğim çalışmayla bu çalışma birbirinden farklı gibi görünse de aslında birbirleriyle örtüşüyor. Yargıyı, sırça saray kapalı kapılar ardında, konuşulmayan, dokunulmayan, tartışılmayan bir ilişkiden; birebir insanların tartışmasına ve görüşmesine açma cesaretidir. Bu iki buluşmanın ortak noktası budur." dedi.

Yargıyay 7. Hukuk Dairesi'nin sempozyumda olmasının kıymetli olduğunu dile getiren Bursa Barosu Başkanı, şunları kaydetti: "Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, Bursa'da görülen iş mahkemeleri temyizlerinin gittiği yer. Bu yüzden anlamlı bir buluşma. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi üyelerine, bu sempozyumda bulunarak, avukatlarla kendi karar süreçlerini tartışmaya hazır oldukları için, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu açıdan büyük bir alkışı hakediyorlar. Salonu hıncahınç dolduran ve bu buluşmaya kıymet veren tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum."

PROF. DR. ÖZDEMİR: ALT İŞVERENLİK KURUMUNUN BATI AVRUPA'DA KARŞILIĞI YOK

Sempozyumun, ilk oturumunda 'Alt İşverenlik ve Hukuka Uygunluk' konusu işlendi. Oturum Başkanlığını Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Hicri Tuna'nın yaptığı oturumda Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Erdem Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Alt işveren dediğimiz kurum, tamamen bize özgüdür. Bu kurumun Batı Avrupa'da karşılığını bulamazsınız. Dolasıyla Batı Avrupa hukukuyla da karşılaştıramayız."

TUNA: YARGI MENSUPLARI BU SORUNU TEK BAŞINA DÜZELTEMEZ

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Hicri Tuna da sempozyuma emeği geçen Bursa Barosu'na ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Erdem Özdemir'e teşekkür etti. İş hukukunda en büyük kanayan yara olarak alt işverenlik uygulamasını gördüğünü vurgulayan Tuna, "Türkiye'de hizmet konumuyla işçilik temini arasındaki farkı bir türlü ortaya koyamadık. Aynı işi yapan, aynı yerde çalışan ücret ve diğer sosyal haklardaki farklılıklar çalışma düzenini bozuyor. Yargı mensupları bütün bunları tek başına düzeltemez. Bizim görevimiz hakkı olanın hakkını bir an evvel teslim etmeye çalışmak ve çaba göstermek." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da İş Hukuku Sempozyumu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER