CHP Balıkesir milletvekili adayı Akın: 7'den 70'e herkes borçlu


Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili adayı Ahmet Akın, seçim çalışmaları kapsamında Bandırma'da esnafı ziyareti yaptı.

13 yıldan buyana iktidarda olan AK Parti Hükümeti'nin yanlış ekonomi politikalarından dolayı 7'den 70 herkesin borçlu olduğunun altını çizen Akın "Ülke ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor. 2015'in ilk 8 ayında bireysel kredilerini ödeyemeyen kişi sayısı 733 bin 986 kişiye ulaştı." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili adayı Ahmet Akın, "Ülke genelinde protesto olan senet sayısı 564 bin adettir. Bunun ekonomik karşılığı ise 5,3 milyar liradır. Karşılıksız çek sayısı 490 bine ulaştı. Karşılıksız olan çeklerin toplam tutarı ise 17 milyar liradır. Ülkede 7'den 70'e herkes borçlu, ekonomimiz çok kötü." ifadelerini kullandı.

Akın, basın mensuplarının "Digiturk'ün 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?" şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bu hukuksuz bir sansür uygulamasıdır. Takınılan tavrı kabul edebilmemiz mümkün değildir. Demokrasimiz yıpratılıyor. Bu kanalların platformdan çıkartılması halkımızın haber alma özgürlüğüne vurulan bir darbedir. Bu Anayasa'ya göre suçtur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz her görüşün ve düşüncenin özgürce ifade edildiği bir Türkiye'den yanayız." diye yanıtladı.

CHP Balıkesir milletvekili adayı, Digiturk'ün 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasının ardından CHP'liler olarak Digiturk aboneliklerin iptali konusunda çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP Balıkesir milletvekili adayı Akın: 7'den 70'e herkes... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER