Bursa'da, Silvan'da 12 gün süren sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Bursa'da, Silvan'da 12 gün süren sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Bursa'da düzenlenen protesto gösterisi ve basın açıklaması ile Silvan'daki 12 günlük sokağa çıkma yasağı kınandı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTTB Bursa şubeleri tarafından düzenlenen basın açıklaması 'Bursa'dan Silvan'a ses veriyoruz' yazılı pankart önünde yapıldı. Düzenleme heyeti adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Bursa Şube başkanı Cihat Uygur, "Yüzde 49, bir insanımızın tırnağının bile kanamasından daha değerli değildir." dedi.

Paris'te yaşanan katliamı kınayan ve bu katliamın tüm insanlığa karşı işlendiğini ifade eden Cihat Uygur, Türkiye ve dünyanın insanlık için korkunç günlerden geçtiğini belirtti. Silvan'da yaşananlara dikkat çeken Uygur, şunları söyledi: "Savaş hali devam ediyor. Bizler 'artık yeter' dedikçe, AKP 'yetmez, yola devam' diyor. Yol dedikleri çıkmazdır, kandır, acıdır, gözyaşıdır." ifadesini kullandı. Güneydoğu'da sıraya konmuş gibi her hafta bir ilçenin kuşatılarak günlerce sokağa çıkma yasağı uygulandığını kaydeden Uygur, "Dünya ile tüm bağları kesiliyor ve 'kara harekatı başlatıldı' diye kan donduran açıklamalar yapılıyor. Ülkemizin bir parçası işgalden kurtarılıyor ya da işgal ediliyormuş gibi kara harekatı ifadesi kullanılıyor. Varto, Şemdinli, Lice, Nusaybin, Sur, Yüksekova, Cizre ve en son da Silvan. Silvan 12 gün süresince binlerce asker, özel tim ve polis tarafından helikopterlerin, kirpilerin, tankların eşliğinde kuşatma altında tutuldu. Kaç kişinin yaşamını yitirdiği, kaç kişinin yaralandığından bile haberimiz yok. AKP'nin sokağa çıkma yasağı uyguladığı yerlerdeki uygulamalarından biliyoruz. Silvan'da çok ağır insan hakları ihlalleri işlendi ve bunların duyulmaması, bilinmemesi için milletvekilleri dahi içeriye alınmadı."

"İNSANLIK SUÇUNDA ZAMAN AŞIMI OLMAZ"

Cihat Uygur, sözlerini şöyle tamamladı: "Toplumsal korku ve gerginlik siyaseti üzerinden iktidar olabilirler ancak korku imparatorluğu kurarak gerçeklerin karanlıkta kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. İnsanlık suçlarında zaman aşımı yoktur. Er ya da geç hesap vermekten kurtulamazlar."

Bu sırada eylem için alanda toplananlar, 'Savaşa hayır, halklar kardeştir', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Silvan halkı yalnız değildir' sloganları attı. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da, Silvan'da 12 gün süren sokağa çıkma yasağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER