Bursa'daki SİAD'lar teröre karşı ortak tepki


Bursa'daki SİAD temsilcileri ile dernek ve birlik yöneticileri, teröre karşı bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Almira Otel'de gerçekleştirilen açıklamayı, Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç.Dr. İbrahim İ. Öztahtalı okudu.

13 Mart Pazar akşamı Ankara-Kızılay Meydanı'nda meydana gelen ve masum insanların hedef alındığı hain saldırının tüm ülkeyi yasa boğduğunu ve patlama nedeniyle hayatını kaybeden birbirinden değerli her vatandaşın acısının tarifsiz olduğunu ifade eden Öztahtalı, bu acı tazeliğini korurken İstanbul-İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırı haberiyle bir kez daha sarsıldıklarını belirtti. Öztahtalı, "Gelinen noktada maalesef, acılı yürekleri teselli edecek söz bulamamanın ağırlığı altında ezilmekteyiz. Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında milletçe sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler. Ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına metaneti elden bırakmamamız ve insanlığın ortak değerleri etrafında kenetlenmemiz gerekmektedir. Bu düşünceden hareketle yola çıkan ve kent ile ülke ekonomisine yön veren sanayici ve iş adamlarından oluşan Bursa SİAD'ları; ortak irademizi ortaya koyarak ve ortak ses vererek terörü hep birlikte lanetliyoruz." dedi.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın hassasiyetinin farkında olarak gerekli barış ve huzur ortamının tesis edilmesi adına tüm çevrelere önemli görevler düştüğüne vurgu yapan Öztahtalı, "Geçmişte var olma mücadelesi vererek türlü sorunları ortak dayanışma, kararlılık ve cesaret ile aşmış ve kendi kaderini kendi yazma iradesini göstermiş aziz Türk milletinin, terör karşısında da aynı kararlılığı göstererek dik bir şekilde ayakta duracağına inanıyoruz. Başta son Kızılay Meydanı ve İstiklal Caddesi saldırıları olmak üzere Türkiye'nin yakın geçmişinde yaşanan tüm saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'daki SİAD'lar teröre karşı ortak tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER