Bursa Endüstri Zirvesi bu yıl yüzde 15 büyüme ele açılıyor

Bursa Endüstri Zirvesi bu yıl yüzde 15 büyüme ele açılıyor

Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MIB) işbirliğinde Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Bursa Endüstri Zirvesi yarın başlıyor. Zirve kapsamında Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, Kalıp Avrasya Fuarı, İş Ve İşçi Güvenliği, Sağlığı Ve Ekipmanları Fuarı ile Otomasyon Fuarı da açılacak. Fuar 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Fuarı basın toplantısı ile tanıtan Tüyap Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, şunları kaydetti:

"2015 yılının son ayında imalat endüstrilerinin tüm süreçlerini bir arada toplayacak. Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları, 7 ayrı salonda 21 ülkeden 605 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 40 bin metrekare alanda hazırlandı. 2014 yılında 42 bin 351 kişi tarafından ziyaret edilerek makine satışlarına büyük katkı yapan makine yapan makinelerin fuarlarına bu yıl 40 ülkeden 45 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi hedeflenmektedir. Ülkemizin en önemli buluşmalarından biri olarak dikkat çeken, hidrolikten pnömatiğe, sac işleme teknolojilerinden kalıp yan sanayisine, iş güvenliğinden makine otomasyonuna kadar geniş ürün grubu ile dikkat çeken Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları'nın tüm stand alanlarının satışı erkenden tamamlandı."

Ersözlü, geçtiğimiz yıla göre katılımcı firma sayısında yüzde 15 büyüyen fuarlarda Türkiye dışından Güney Kore, Çin, İtalya ve Japonya'dan firmaların katılımcı olarak yer alacağını ifade etti.

Ersözlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri ilgililere topluca göstererek her türlü üretime ivme kazandıran fuarların salon dağılımına baktığımız zaman; Salon 1, 2, 3 ve 5'te Metal İşleme Makineleri, Sac İşleme Makineleri, Salon 4 ve 6'da Kalıp, Teknik Hırdavat, Salon 7'de Elektrik - Elektronik – Otomasyon ve işçi güvenliği ile ilgili firmaların yer aldığını görmekteyiz."

Yurt dışından Avrupa, Asya, Amerika ve Kuzey Afrika Kıtalarından gelecek iş adamlarının fuarda ağırlanacağını dile getiren İlhan Ersözlü, "Birbirini tamamlayan sektörlerin büyük buluşması olan Fuarlara; Tüyap'ın yurtdışı ofisleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile A.B.D., Almanya, Belçika, Bosna - Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Cezayir, Çin, Etiyopya, Fransa, Filistin, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İsviçre, İtalya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuveyt, Libya, Macaristan, Makedonya, Mısır, Romanya, Portekiz, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'da yoğun tanıtım yapılmış ve alım heyetleri organize edilmiştir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER