Bursa şehidini uğurladı


Bingöl'den geçici görev için gittiği Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Cemil Turan'ın cenazesi, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesinde toprağa verildi. Babalarının tabutuna dokunan çocukları Emre ve Sıla, tören boyunca tabutun yanından ayrılmadı.

Dün akşam saatlerinde Bursa'ya gelen şehidin naaşı, sabah ilk olarak baba ocağı Bayramdere Köyü'ndeki evine getirildi. Burada felçli olan babadan helallik alındı. Ardından şehit için köy caminde öğle namazının ardından tören düzenlendi. Binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde dualar okundu, teröre lanet yağdı.

Cenaze törenine, şehidin çocukları Emre ve Sıla ile eşi Ümmühan, kız kardeşi Canan ve annesi Ümmühan ile akrabaları, Vali Münir Karaloğlu ve vatandaşlar katıldı. Musalla taşındaki tabutu bir an olsun yalnız bırakmayan şehidin çocukları Emre ve Sıla, tören boyunca tabuta dokundu, zaman zaman göz yaşı döktü.

Müftü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit, tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürülerek defnedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa şehidini uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER