Buruk sevinç yaşayan Yırcalılar, AKP'ye veryansın etti

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Soma'nın Yırca Köyünde kurulması planlanan termik santralle ilgili daha önce Danıştay 6. Dairesi'nin verdiği Bakanlar Kurulu'nun "acele kamulaştırma kararının iptali" kararını kısmen onadı.

Buruk sevinç yaşayan Yırcalılar, AKP'ye veryansın etti

Yargı sürecini tamamlayan bu kararla birlikte termik santral yapma projesi de iptal edilmiş oldu. 

Kolin Şirketler Grubu da termik santrali başka bir yere yapacaklarını açıkladı.

Samanyolu Haber TV'ye konuşan Yırcalılar, buruk sevinç yaşadıklarını belirterek haklı oldukları mücadelenin sonuçlandığını söylediler. Yırca Köyü muhtarı Mustafa Akın, "Artık zeytinlerimizi büyük bir sevinçle dikeceğiz, haklı olduğumuz kanıtlandı. İnsanlar, boşuna mücadele etmediklerini gördü. Mutluyuz, sevinçliyiz." ifadelerini kullandı. Akın şöyle devam etti;

"Ortada büyük bir hukuksuzluk vardı. Bu hukuksuzluk son bulmuş oldu. Vatandaş görmüş olduğu haksızlığın karşılığını inşaallah maddi manevi alacak."


"Yanlış hesap Bağdat'dan döner bizim hesabımız Ankara'dan döndü" diyen bir başka Yırca köylü vatandaş, "Biz bunların hesabını 7 Haziran'da soracağız. İktidar bize insani olarak yaklaşmadı hiçbir milletvekili halimiz hatırımızı sormadı. Bir şirkete burayı peşkeş çektiler, 6 bin zeytin ağacı kırıldı demek ki bu danışıklı dövüşmüş. Artık kimse bu AKP'ye kanmasın, bu AKP yalancı"

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Buruk sevinç yaşayan Yırcalılar, AKP'ye veryansın etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER