Cam uğruna silahla vurulan çocuk ölümün kıyısından döndü

Cam uğruna silahla vurulan çocuk ölümün kıyısından döndü

Edirne'de bir grup çocuğun bir eve taş attığı gerekçesiyle açılan ateş sonucu vurulan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi U.C. ölümün kıyısından döndü.

Olay, geçen Cuma günü Yıldırım Yeniimaret Mahallesi'nde meydana geldi. Gece saatlerinde arkadaşlarıyla mahallede dolaşmaya çıkan U.C., II. Beyazıt Caddesi'ne geldi.
İddiaya göre, cadde üzerindeki evlerin zillerini çalan ve camlara taş atan U.C.'nin arkadaşlarına ev sahiplerinden biri tepki gösterdi. Olay üzerine yaşanan tartışmaya mahalle sakinlerinden 36 yaşındaki Mehmet H. de müdahil oldu. Belindeki tabancayı çıkaran Mehmet H., aralarında U.C.'nin de olduğu 5 kişilik gruba bir el ateş etti.
Silahtan çıkan kurşun 13 yaşındaki çocuğun göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan U.C. olay yerine sevk edilen ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gören çocuk hayati tehlikeyi atlattı.

Normal serviste alınarak tedavisi sürdürülen U.C. silahla yaralandığı olayı anlattı.
U.C, "Arkadaşlarımla geziyordum. Onlar her gün cama vuruyordu. Ben de bir gün gittim. Onlar uzaktan vuruyordu. Ben gittim. Onlar bayağı vurdu. İyice çığırından çıkarmaya başladılar olayı. Ben de yeter artık gidelim dedim. Ben insanlıkla gidiyordum evime. Ben giderken karanlıktan bir adam çıktı. Silah sesini duydum. Yüzünü göremedim tam. Ateş edildi. Ben koşarken tıkanmaya başladım. Ağzımdan kanlar gelmeye başladı. Sonra ona dedim abi yardım et. Sonra kafama silahı dayadı. Ellerime bastı. Sonra bayılmışım." dedi.

Oğlu ölümün kıyısından dönen anne Nevcihan C., eşinden ayrı yaşadığını, asgari ücretle çalışarak evlatlarına bakmaya çalıştığını anlattı. "Böyle bir vicdansızlık olabilir mi?" diye soran anne, "Bir cam için bir cana kıyılır mı? Bunu yapan katillerin elleri kırılsın. Artık söyleyecek bir kelime bulamıyorum. Oğlum perşembe gününden bu yana ölümle mücadele ediyor. Emniyet amirine çok teşekkür ediyorum. Katillerine öyle cezalar verilsin ki, yaşamasınlar bile. Gerçek çok kötü ve acı bir şey. Bula bula bu çocukları mı buluyorlar. O kurşunun çocuğumun kalbine girmesine bir milim kalmış. Bu nasıl bir vicdandır? Bu baba değil mi? çocuğu yok mudur?" diye konuştu.

Çocuğun başından ayrılmayan dayı Tamer Dindoruk ise yeğeninin şu anda hayati tehlikeyi atlattığını belirterek, "Lakin mermi bir santim daha yukarıdan gelmiş olsaydı evladımız şu anda hayatta olmayacaktı. Bu insafsız adam evladımızdan ne istemiş. Bir cam için bir cana kıyacak kadar aşağılık bir durum nasıl olabilir." diye üzüntüsünü ifade etti.

Bu arada U.C.'yi yaralayarak kayıplara karışan Mehmet H., Asayiş polisinin sıkı takibi sonucu kaçtığı İstanbul'da yakalandı. Şahısla birlikte bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Edirne'ye getirilen Mehmet H., emniyetteki sorgunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şahıs, 'Adam Öldürmeye Teşebbüs, Kasten Adam Yaralama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Cam uğruna silahla vurulan çocuk ölümün kıyısından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER