Cami derneği davasında tutuklu kalmadı


Ankara'nın Sincan ilçesinde cami ve imam hatip lisesi yaptıran hayırsever işadamlarına yönelik açılan davada tutuklu bulunan Pevril Geçer ve Beytullah Çakmak tahliye edildi.

Ankara Sincan'da cami yaptıran 90, 78 ve 74 yaşındaki üç hayırseverin de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılanması Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Geçen aylarda Ankara'da cami ve imam hatip lisesi yaptırmak için çalışan 22 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi de tutuklanmıştı. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan 3'ü tahliye edilmişti. Bugün görülen davada ise tutuklu sanıklar Pevril Geçer ve Beytullah Çakmak da tahliye edildi. Geçer ve Çakmak için şartlı tahliye kararı çıktı. Tahliye olan Pevril Geçer ve Beytullah Çakmak'a haftada bir gün karakola imza verme şartı ve yurt dışına çıkma yasağı konuldu.

'BİR KİŞİDEN BİR LİRA ALDIYSAK ALLAH HESABINI SORSUN, SİZ DE HESABINI SORUN'

Geçer, karar öncesinde mahkemeye şöyle savunma yaptı: "Cami yapımı esnasında cami içeriği ile ilgili devamlı bilgi aldık. Yapılan bütün teftişlerde memnuniyetle karşılandık, bir ikaz, bir tenkil yapılmadı. Kaymakamlık ve belediye bilgisi dahilinde uygulamaya koymadan önce teferruatlı şekilde belediyeye bilgilendirme yaptık. Hiçbir şekilde hukuksuz yola başvurmadık. Beş kuruş paraya dokunmadık, hepsi kuruşu kuruşuna bankaya yatırıldı. Bir kişiden bir lira aldıysak Allah hesabını sorsun, siz de hesabını sorun." CİHAN
<< Önceki Haber Cami derneği davasında tutuklu kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER