Cami kapatan valinin oğlunun, müdür olarak 15 gün çalıştığı doğrulandı


Kütahya'da Hüda Rabbim Camii'ni kapatan Vali Şerif Yılmaz'ın oğlu Abdülkadir Yılmaz'ın Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda çalıştırıldığı teyit edildi.

Tepki çeken iddia, Belediye Meclis toplantısında da gündeme geldi. MHP Belediye Meclis Üyesi Şeref Alpata, Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a "Başkanım, halk merak ediyor, valinin oğlu belediyede çalıştı mı?" diye sorduğunu aktararak, Başkan Çoban'ın, "Evet çalıştı. 15 gün çalıştı." cevabını verdiğini paylaştı.

Halkın konuyla ilgili isteğini yerine getirmek amacıyla konuyu mecliste gündeme getirdiğini belirten Şeref Alpata, "Ben de usulen sordum. Şaşırmıştı, tedirgin olmuştu. Konuyu geçiştirmeye çalıştı. Ancak sorumu cevapladı. 'Hiç rahatsız değil misiniz?' dedim. Soğuk bir rüzgar esti. Şaşırdı, ne diyeceğini, ne konuşacağını bilemedi. Başkan Çoban'ın bundan sonra rahatsız olduğu belliydi. Olayı geçiştirdiğine göre rahatsız. Ben de meclisi çok germek istemedim." diye konuştu.

Meclis'in bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Alpata, "Başkanımıza bir yerlerden baskı mı geldi ya da bir yerlerden rica mı geldi bilemiyorum. Başkanın inisiyatifine bırakılsa yapmaz diye düşünüyorum." dedi.

Dışarıda binlerce kişinin çocuğunun iş-aş beklerken bir telefonla, bir rica ile yandaşların memur yapılmasının etik olmadığını belirten MHP'li Alpata, "Yangından mal kaçırır gibi birileri bir yerlere yerleştiriliyor." ifadesini kullandı. Fakir fukaranın hakkının yendiğini dile getiren Alpata, "Belediyeye bir memur, bir işçi alınacağı zaman meclis gündemine getirilir, sorulurdu. Bunda hiç sorulmadı. Önemli olan insanların içinin rahat olmasıdır." şeklinde konuştu.

PARMAK SALLAYARAK TEHDİT ETMİŞTİ

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 36 yıl önce hayırsever bir vatandaşın Akyazı Eğitim Vakfı'na bağışladığı, üstü yurt, altı Kütahya Müftülüğü'ne ait Hüda Rabbim Camii olan binayı, 'Orada İsrail uşaklığı öğretiliyor' diyerek kapatmıştı. Gurbetçi bir vatandaşa yönelik sözleri büyük tepki toplayan valinin oğlunun da açıktan atamayla TRT'ye girdiği ortaya çıkmıştı. 1989 doğumlu Abdülkadir Yılmaz'ın önce Afyonkarahisar'ın AKP'li Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne açıktan atandığı, kısa süre sonra da TRT'ye açıktan atandığı ve TRT Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'nda göreve başladığı belirlenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Cami kapatan valinin oğlunun, müdür olarak 15 gün çalıştığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER