Camiler ve Din Görevlileri Haftası yağmur nedeniyle cami içinde yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası yağmur nedeniyle cami içinde yapıldı

Kırıkkale Nur Camii avlusunda yapılması beklenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, yağmur dolayısıyla cami içinde yapıldı.

Ankara'da yaşanan patlamalar dolayısıyla tasavvuf musikisi konseri iptal edildi. İl Müftüsü Bekir Gerek, camilerin, vatan sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvaları olduğunu söyledi.

Cami kelimesinin toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına geldiğini vurgulayan müftü Gerek, "Bilindiği üzere İslam dininde mabetlere, mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah'a secde edilen yer demektir. Bir mabet olarak cami, genç ihtiyar, amir memur, zengin fakir demeden bütün müminlerin omuz omuza bir araya geldikleri, yan yana saf durdukları, gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları, Cenabı Allah'ın manevi huzurunda dua ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekanlardır. Camiler, Allah'ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlardır. Yeryüzünde Allah'a en sevimli yerlerdir. Cennet bahçeleridir." dedi.

Türkiye, çok büyük acılardan geçtiğini ifade eden Vali Ali Kolat da "Ankara'daki patlamada çoluk çocuk demeden, herkesi hedef alacak şekilde, insanların öldürülmesinin hiçbir dinde yeri yoktur. Bizim dinimizde 'bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir' anlayışı vardır. Bu tür olaylar inancımızından dolayı bizleri daha çok etkiliyor. Bu konuda da din görevlilerimize daha çok görevler düşüyor. Bu anlamda, insanlarımıza dini konularda daha çok eğitim vermeliyiz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası yağmur nedeniyle cami... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER