Camiye destek verenlere iğrenç tepki


Almanya'nın Neu-Ulm kentine bağlı Vöhringen kasabasında cami yapımına destek veren belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine insan dışkısı bulaştırılmış Noel kartı yollandı.

Südwest Presse'de yer alan habere göre "Türk Kültür Derneği" imzası ile yollanan tebrik kartına, "Merhaba IŞİD cihatçısı. Bize yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ederiz." notu yazılmış.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vöhringen Belediye Başkanı Karl Janson, "Siyasi kültürümüzden yoksun söz konusu hareket ilkel ve kaba bir ifade şeklidir. Bu şekilde bir diyalog mümkün olamaz. Bu kartı yollayan korkakların kasabamızdaki huzura zarar vermelerine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Grup Başkanı Volker Barth ise "Meclis üyelerine yollanan mektuplar açıkça cami yapımını hedef almaktadır. Belediye meclisi üyeleri olarak her türlü eleştiriye açığız ancak söz konusu hareket kırmızı çizgiyi aşmıştır." ifadelerini kullandı. Barth ayrıca SPD grubu olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Dışkı bulunan tebrik kartlarına bir tepki de Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinden geldi.

CSU'lu Michael Neher, "Belediye meclis üyeleri gönüllü olarak görev yapmaktadır. Gönüllü olarak kasabamız için çalışan insanlara bu şekilde bir tepki gösterilmesi utanç vericidir. Böyle bir tepki kabul edilemez." dedi.

Noel kartlarında ismi bulunan DİTİB Türk-İslam Kültür Derneği'den yapılan açıklamada ise söz konusu olayla herhangi bir ilgilerinin olmadığı vurgulandı. Neu-Ulm Kriminal Dairesi Müdürü Jürgen Schweizer, "iğrenç" olarak değerlendirdiği olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.Camiye-destek-verenlere-igrenc-tepki-1976834.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Camiye destek verenlere iğrenç tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER