Can Dündar, 'hakaret' davasında süre istedi


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yolsuzluk haberleri nedeniyle hakaret suçundan yargılandığı davada, MİT TIR'larıyla ilgili hakkında açılan davaya hazırlandığı için süre talebinde bulundu.

İstanbul 2. Asliye Ceza Hamkemesi'nde görülen duruşmaya Can Dündar cezaevinden getirildi. Dündar'ın avukatları ve aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın da bulunduğu şikayetçilerin avukatları katıldı.

Dündar'ın eşi Dilek Dündar, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu ile HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu da Dündar'a destek için salonda hazır bulundu.

Hakim, Dündar'ın avukatlarının celse arasında esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre istediklerine dair dilekçe verdiğini belirtti. Dilekçede, avukatlar, Dündar hakkında MİT TIR'larıyla ilgili ağır cezada dava açıldığını, iddianamesi ve ek klasörleriyle hacimli olan bu davaya hazırlandıklarını belirtti. Bu nedenle hakaret davasında esas hakkındaki savunmalarını hazırlayabilmek için süre talep edildi.

Bu talebe ilişkin görüşü sorulan Dündar, "Talebe katılıyorum. Önemli bir davamız var. O konuda gerekli çalışmayı yapıyoruz. Bu durum bu davayı önemsiz gördüğümüz anlamına gelmesin. Tam tersine bu davayı da önemsiyoruz." dedi.

Hakim de Dündar'ın bu ifadesi üzerine, "Öyle bir kaygımız yok. Anlayışla karşılıyoruz." dedi.

Dündar'ın avukatları da taleplerini tekrarladılar.

Şikayetçilerin avukatları da takdirin mahkemede olduğunu belirtti.

Mahkeme de tarafların esas hakkındaki diyeceklerini hazırlamaları ve delillerini bildirmeleri için süre vererek duruşmayı erteledi.

Can Dündar, Cumhuriyet gazetesinde 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili haberleri nedeniyle 'hakaret' ve 'gizliliği ihlal' suçlamasıyla dava açılmıştı. Şikayekçiler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Binali Yıldırım, Yasin el Kadı, Muaz Yasin el Kadı, Usame Kutub, Cengiz Aktürk, Abdülkerim Çay ve Hasan Doğan.
CİHAN
<< Önceki Haber Can Dündar, 'hakaret' davasında süre istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER