Çanakkale'de bebek kaçırılmasıyla ilgili 3 kadın gözaltına alındı


Çanakkale'de bir günlük ikiz bebeklerden birisinin kaçırılmasıyla ilgili olarak iki kadın kaçırma, bir kadın ise azmettirme suçundan gözaltına alındı.

Vaka, Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu Ek Binası'nda meydana geldi. Orhan ile Fatma Bozkurt çiftinin bir günlük ikiz bebeklerinden erkek olanı, sabah saatlerinde kaçırıldı. Bebeği, hemşire kıyafeti giyen iki kadının kaçırdığı iddia edildi. Polis ekipleri, hastanede inceleme başlattı. Bu sırada giriş çıkışlar kapatıldı. Hastanenin güvenlik kameralarının kayıtları incelemeye alındı ancak ana giriş ve çıkışlarında kamera olmaması sebebiyle ipucuna ulaşılamadı. Polis, görgü şahitlerinin ifadelerini alarak parmak izi incelemesi yaptı. Ardından hastaneye girişler yeniden başladı.

Bebeği kaçırdığı iddia edilen hemşire kıyafetli kadının, bir gün önce de hastaneye geldiği ve keşif yaptığı öne sürüldü. Bugün saat 10.45 sıralarında yeniden servise giden kadının, bebeği işitme testine götürme bahanesiyle aldığı, ardından hemşire odasında üzerini değiştirerek hastaneden çıktığı iddia edildi. Polis ekipleri, zanlının kaçış güzergahındaki güvenlik kameralarının kayıtlarını da incelemeye aldı. O sırada Esenler Aile Sağlığı Merkezi'nden gelen bir ihbar herkesi alarma geçirdi. İhbara göre bebek, kaçıran kişiler tarafından başka bir kadına verilmişti. Zanlı, bebeği alarak Esenler Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Vaka hakkında bilgilendirilen doktorlar, bebeği görünce polise bildirdi. Aile sağlığı merkezine gelen polis ekipleri, üç zanlı kadını da yakaladı. Bebeği kaçırdıkları öne sürülen iki kadın emniyete götürülürken kanaması olan ve ismi açıklanmayan diğer şüpheli ise bebeğin ailesinin olduğu hastaneye götürüldü. Burada ilk tedavisi yapılan zanlı, daha sonra ifadesi alınmak üzere Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bebek ise polis ekiplerince hastaneye götürülerek, annesi Fatma Bozkurt'a teslim edildi. Bebeğin bulunması, ailesi tarafından büyük sevinçle karşılandı . CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale'de bebek kaçırılmasıyla ilgili 3 kadın gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER