Çanakkale'deki uyuşturucu operasyonunun görüntüleri dağıtıldı


Çanakkale'de 4 ilden gelen takviye polis ekiplerinin de aralarında bulunduğu 400 personelle gerçekleştirilen hava destekli uyuşturucu operasyonunun görüntüleri emniyet müdürlüğü tarafından servis edildi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, il genelinde sürdürülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında, 2 gün önce geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ocak 2015'ten beri, Çanakkale'deki uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı çalışmalar, operasyonla sonuçlandı. Alıcı kılığına giren polisler, Ocak ayından beri, belirlenen hedeflere giderek 46 kez alım yapıp delillendirdi. Yapılan çalışmanın ardından ise operasyon için düğmeye basıldı. Çanakkale İl Merkezinde belirlenen 53 hedefe yönelik düzenlenecek olan eş zamanlı operasyon için, Balıkesir KOM Şube, Edremit KOM Grup Amirliği İstanbul ve İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinden destek istendi. Destek kuvvetlerle birlikte, yaklaşık 400 polis, önceki gün sabaha karşı belirlenen hedeflere baskın yaptı.

Narkotik köpekleri ve polis helikopterinin de katıldığı operasyonda, 37 kişi göz altına alındı. Daha önceden tespit edilen 5 kişi için ise arama çalışması başlatıldı. Operasyonda, esrar, sentetik uyuşturucu, esrarlı sigara ectasy gibi uyuşturucu maddeler ile 2 ruhsatsız silah, 3 av tüfeği ve bunlara ait mermi ve fişek ele geçirildi.

Operasyonun ardından gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevk edilirken, polis, operasyona ait görüntüleri servis etti. Polis helikopterinden çekilen görüntülerde, ekiplerin belirlenen adreslere gidişi ve yapılan çalışmalar yer alıyor. Gece görüşlü helikopter kamerasıyla yapılan çekimlerde, helikopterin, belirlenen adreslere ekipler girerken evlerin çevresini kontrol ettiği görülüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale'deki uyuşturucu operasyonunun görüntüleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER