Canik Başarı, İngilizce Eğitimi Mesleki Gelişim Çalıştayı düzenlendi


Türkiye'nin eğitim alanında en önemli sorunlarından birisi olan yabancı dil öğretimi Canik Başarı Üniversitesi'nde masaya yatırıldı. Öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı çalıştayda, yabancı dilin en verimli şekilde öğretilmesi konusunda yeni teknik ve yöntemler anlatıldı.

Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen İngilizce eğitimine yönelik Mesleki Gelişim Çalıştaya CBU öğretim görevlileri, okutmanları ve öğrencilerinin yanı sıra Samsun'daki ortaöğretim okullarından İngilizce öğretmenlerinin ve öğrenciler katıldı. Çalıştay Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'in açılış konuşması ile başladı. Yabancı dil öğrenme ve öğretmenin önemine değinen Bekdemir, "İngilizce derslerinde öğrencilerin nasıl motive edilebileceği, başarılı öğrenme ve öğretmelerin nasıl gerçekleştirilebileceği, öğrenmelerin nasıl değerlendirilebileceği, eğitim malzemelerinin ve planlamaların nasıl etkili biçimde hazırlanması gerektiğinin, işleneceği bu seminer sizlere faydalı olacaktır." dedi.

Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nafi Yalçın da konuşmasında çalıştayın amaçlarına ve beklenen yararlarına değindi.

İnteraktif biçimde gerçekleştirilen çalıştayda eğitimi, Gürcistan International Black Sea Üniversitesi, Eğitim ve İnsani Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ekaterine Pipia ve Doç. Dr. Nikoloz Parjanadze verdi.

Çalıştay gün boyu dört oturum halinde ve iki ayrı salonda gerçekleştirildi. Çalıştayda ayrıca katılımcılara Express Yayıncılığın sağladığı İngilizce ders kitapları kura çekilerek dağıtıldı ve çalıştaya katılım sertifikaları verildi. Ana başlıklarının, dil öğrenme ve öğretme faaliyetinin alt yapısı, ders planlaması ve kaynak kullanımı, sınıf yönetimi, öğrenme ve öğretme süreçlerinden oluştuğu çalıştayda ayrıca dil öğretiminin nasıl etkili ve başarılı biçimde gerçekleştirilmesi gerektiğine ve İngilizce öğretmenlerinin sahip olması gereken temel beceriler ve tecrübelerin neler olduğuna değinildi.

İngilizce derslerinde öğrencilerin nasıl motive edilebileceği, başarılı öğrenme ve öğretmelerin nasıl gerçekleştirilebileceği, öğrenmelerin nasıl değerlendirilebileceği, eğitim malzemelerinin ve planlamaların nasıl etkili biçimde hazırlanabileceği üzerinde duruldu.

Katılımcı tecrübelerinin de öne çıkarıldığı çalıştayda öğretmen ve öğrenciler etkinliği çok yararlı bulduklarını ve mesleki gelişimlerinin sağlanması için benzeri etkinliklerin daha sık yapılmasını istediklerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Canik Başarı, İngilizce Eğitimi Mesleki Gelişim Çalıştayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER