Çankaya 3 ayda 248 bebeğe 'hoş geldin' dedi

Çankaya 3 ayda 248 bebeğe 'hoş geldin' dedi

Çankaya Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal projelerinden "Hoş Geldin Bebek" ile dünyaya Çankaya'da gözlerini açan bebeklere ilk hediyelerini sunuyor. Yeni doğan bebeklerin ailelerine ziyarette bulunan belediye görevlileri, bebeğin abla ve ağabeyini de unutmuyor. 248 aileyi ziyaret eden belediye sağlık görevlileri, Hoş Geldin Bebek setinin yanı sıra 58 duvar saatini ve 59 kitap setini de evin büyük çocuklarına armağan etti.

Halk Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlileri, yeni doğan bebeğe ve ailesine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in kutlama kartını da takdim ediyor. Görevliler, Hoş Geldin Bebek seti hediyesini sunmalarının ardından anneye kendi sağlığı ve bebek sağlığı konusunda bilgi aktarıyor. Belediye, ziyaretlerde bulundukları ailelerden geliri düşük olanları tespit ederek bebek bezi, ailenin diğer çocuklarına oyuncak ve giysi ile gıda desteğinde de bulunuyor.

KARDEŞLERE PSİKOLOJİK DESTEK

Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri sağlık görevlileri, annenin lohusalık dönemini en iyi biçimde atlatabilmesi için yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler konusunda hem anneye hem de aile bireylerine bilgi veriyor. Evin, dünyaya yeni gelen bebekten önceki çocukların ruh sağlığını da düşünen belediye, hem çocuğa hem de aileye psikolojik destek veriyor. Ekipte yer alan psikolog sayesinde ihtiyaç duyulduğunda, yeni gelen kardeşe yaklaşım konusunda aileye bilgi veriliyor. Görüşmelerini ailenin talebi doğrultusunda gerçekleştiren psikolog, kardeşlerde yaşanabilecek davranış farklılıklarının çözümüne ilişkin aileye bilgi veriyor.
Belediye ekipleri, aileye psikolojik desteğin yanı sıra bebeğin abla veya ağabeyine de Çankaya Çocuk Kitapları ve Çankaya Belediyesi'nin çocuk odalarına özel tasarladığı saat armağan ediyor.

EMZİRMENİN ÖNEMİ VURGULANIYOR

0-3 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu hediye setini aileye sunan hemşireler, anneye doğum şekline göre dikkat etmesi gerekenleri anlatıyorlar. Hijyen kuralları, meme bakımı, beslenme gibi konulara dikkat çeken hemşireler, anne sütünün önemini vurgulayarak bebeklerin en az 6 ay emzirilmesinin gelişimi ve sağlığı için elzem olduğu bilgisini veriyorlar. Bilgilendirmede, anneler bebeğin göbek bakımı, emzirme aralıkları ve uygun emzirme duruşları konularında da aydınlatıyorlar. Ziyaret edilen aileler, daha sonra yaşanması muhtemel sorunlara ilişkin sağlık görevlilerine danışabiliyorlar. Bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0850 455 02 65 ücretsiz danışma hattından bilgi alabilirler. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya 3 ayda 248 bebeğe 'hoş geldin' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER