Çankaya zabıtasından 1339 denetim

Çankaya zabıtasından 1339 denetim

Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri hem rutin kontrollerini yapıyor hem de vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri değerlendiriyor. Son bir ay içerisinde 1339 işletmede denetimde bulunan ekipler, sıhhi 301 işyeri, 281 gayrisıhhi işyeri, 118 seyyar satıcı, 122 inşaat ve hafriyat, 90 lokanta, 73 eğlence yerleri, 70 berber, kuaför ve güzellik salonu, 66 bakkal, market ve kuruyemişçi gibi işletmelerde incelemelerde bulundular. Geri kalan 218 denetim de pazarcı, balıkçı, pastane, fırın, kasap, umumi temizlik, oto galeri gibi işyerlerine yapıldı.

HİJYEN KURALLARINA UYMAYANA CEZA

Nüfusu yaklaşık bir milyon olan ancak Başkent'in merkezi olmasından dolayı gündüz nüfusu 2 milyonu aşan ilçede sürekli denetimde bulunan zabıta, halk sağlığını doğrudan etkileyecek işyerlerinde denetimlerini yoğunlaştırıyor. Özellikle gıda satışı yapılan işyerlerinde periyodik kontrol yapan ekipler, vatandaşların taleplerini de değerlendirerek çalışmalarına yön veriyor. Zabıta, gıda işletmelerinde yaptığı denetimlerde açıkta kullanılan ve tarihi geçmiş ürünleri anında imha ediyor. Zabıta hijyen kurallarına uymayan işletmelere de idari para cezası uyguluyor.

HAKSIZ REKABET ÖNLENİYOR

Görüntü kirliliğinin önüne geçmek için işletmelerin yol kenarlarına konuşlandırdığı tabela, bez afiş, pankart gibi materyalleri de topluyor. Vatandaşların haklarını korumaya yönelik çalışma yürüten Zabıta ekipleri, bu kapsamda ilçe genelinde bir ay içerisinde 409 tabela ve afişe el koyarak haksız rekabetin de önüne geçmiş oluyor.

SEYYARA İZİN YOK

Belediye, vatandaşlardan 902 şikayeti de değerlendirmeye alarak, uyarı ve idari yaptırım işlemi gerçekleştirdi. Belediye zabıta ekipleri çeşitli operasyonlarla seyyar satıcılık yapan 118 aracın ruhsatını aldı, 20 aracı da otoparka çekti. Yapılan denetimlerde, kurallara uymayan 6 Pazar tezgahı da kapatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya zabıtasından 1339 denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER