Havza Toplum Sağlığı Merkezi ücretsiz meme kanseri taraması yapıyor


Havza Toplum Sağlığı Merkezi, Meme Kanseri bilinçlendirme etkinlikleri kapsamında ücretsiz kanser taraması yapıyor. Toplum Sağlığı Merkezinden alınan bilgilere göre çalışmalar kapsamında ilçe merkezi ve merkeze uzak mahalleler de yürütülen çalışmalarda Rahim Ağzı Kanseri, Bağırsak Kanseri ve Meme Kanseri taraması çalışmaları yapılıyor.

Yapılan taramalarda 30-65 yaş arası 318 kadına Rahim Ağzı Kanseri taraması, 50--70 yaş arası 425 kadına Bağırsak Kanseri taraması ve 40-69 yaş arası 280 kadına Meme Kanseri taraması yapıldı. Yapılan bu taramalar neticesine 79 kadın ileri incelmeler için Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezine (KETEM) yönlendirildi.

Yapılan çalışmayı sunan Toplum Sağlığı Personeli Melek Kestek, "Meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu ve meme kanserine karşı en iyi koruyucunun erken teşhis ve tedavi olduğunu bayanlara anlatıyoruz. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilinçli hareket etmesi büyük önem arz ediyor. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse yüzde 96'ya kadar varan oranlarda, kişi yaşam şansına sahip olur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Havza Toplum Sağlığı Merkezi ücretsiz meme kanseri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER