Çankaya Evleri'nde eğitimler başladı


Çankaya Belediyesi'nin her yaş grubundan vatandaşın hizmet alabileceği Çankaya Evleri'nde eğitimler başladı.

Halk Eğitim Merkezlerinden gelen eğitmenlerin yabancı dil derslerinden diksiyon derslerine, makyaj teknik eğitiminden enstrüman çalmaya kadar geniş bir yelpazede eğitim verdiği 'Çankaya Evi' kurslarını bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alıyor. Yaşlıların, Çankaya Evi bünyesinde bulunan 'Bahar Evi'nde sosyalleşebildiği, çocukların 'Oyun Evi'nde eğitmenler eşliğinde zaman geçirebildiği, dileyen üniversite öğrencilerinin ilgi alanlarına göre eğitim alabileceği Çankaya Evleri'nde çağrı merkezi elemanı, grafik tasarımı, ön kasa elemanı gibi meslek edindirmeye yönelik dersler de yer alıyor.

ÖNCE MESLEK SONRA İŞ

Cebeci Çankaya Evi'nin açılmasıyla birlikte kapasitesini büyüten Çankaya Evleri, sadece Cebeci'de 1000 kişiye kurs imkanı sağlama kapasitesine sahip. Cebeci Çankaya Evi'nde en çok dikkat çeken dersler ise bu yılki müfredata giren emlak danışmanlığı, web tasarımı, auto-cad operatörlüğü ve grafik tasarımı. Bu eğitimlerle kadınların, gençlerin ve iş edinmek isteyen herkesin meslek sahibi olmaları ve istihdama katılabilmeleri hedefleniyor.

SEMİNERLER DE VAR

Kursların yanı sıra tüketici haklarından kanser erken teşhisine, ev kazalarından ilk yardıma, genel sağlık seminerlerinden kış aylarında yaşanan soğuk algınlığı, bahar aylarında yaşanan alerji konularına kadar pek çok alanda eğitim ve seminer de düzenleniyor.

Ata, Ayrancı, Bademlidere, Balgat, Beysukent, Cebeci, Çayyolu, Çiğdem, Dikmen, Emek, Oran, Karapınar, Maltepe, Mimar Sinan, Mürsel Uluç, Öveçler, Çayyolu, Seyran, Ümitköy ve Yüzüncü Yıl semtlerinde bulunan Çankaya Evleri'ne kısa süre içinde yenileri de eklenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Evleri'nde eğitimler başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER